UDMR l-a înlocuit pe dracu’ cu tat-su

Autonomia şi impunerea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în statul român sunt obiectivele pe care noii candidaţi ai UDMR pentru Parlamentul European susţin că le vor urmări la Bruxelles. Plasarea senatorilor György Frunda şi Sogor Csaba pe primele poziţii ale listei Uniunii pentru euroalegeri, după eşuarea negocierilor cu radicalii lui László Tökés, a fost aprobată, sâmbăta trecută, de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, la Târgu Mureş. În faţa colegilor, Sogor Csaba a declarat că, în afară de autonomie, va milita, la Bruxelles, pentru ca limba maternă maghiară să fie a doua limbă a statului.

1 afișare
Imaginea articolului UDMR l-a înlocuit pe dracu’ cu tat-su

UDMR l-a înlocuit pe dracu’ cu tat-su

„Aceasta să se întâmple cel puţin în regiunile unde suntem peste 20%. Sper că vom avea un cuvânt de spus şi la redesenarea regiunilor de dezvoltare. Voi încerca să promovez tot ceea ce este bun pentru România. Dacă autonomia, bilingvismul şi regionalismul este bun pentru Europa, va fi bun şi pentru România”, a spus senatorul, recunoscut pentru gestul său de a purta banderolă neagră, ca doliu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în urmă cu mai mulţi ani. La rândul său, György Frunda a arătat că, în actuala sesiune parlamentară, UDMR va încerca să introducă în legea învăţământului posibilitatea predării disciplinelor geografie şi istorie în limba maghiară, din clasa I până într-a XII-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici