Alcoolul este extrem de dăunător pentru ten. Efectele mahmurelii asupra pielii

  • Nu numai că o mahmureală ucigaşă oferă o durere de cap zdravănă, valuri de greaţă şi zero energie, ci face şi ca tenul să arate foarte rău.
  • Dermatologii şi medicii esteticieni explică de ce alcoolul este atât de dăunător pentru ten şi care sunt remediile pentru a minimiza efectele.
791 afișări
Imaginea articolului Alcoolul este extrem de dăunător pentru ten. Efectele mahmurelii asupra pielii

Alcoolul este extrem de dăunător pentru ten. Efectele mahmurelii asupra pielii

Pielea lipsită de viaţă şi pungile imense de la ochi sunt deosebit de supărătoare dimineaţa, în timpul sezonului de petreceri, când serile de distrcţii vin una după alta.
 
Medicii explică de ce o noapte grea este atât de dăunătoare şi ce măsuri puteţi lua pentru a vă remedia tenul, potrivit Independent.

Deshidratare şi opacitate

Alcoolul este un diuretic, ceea ce înseamnă că provoacă deshidratare, care este prima cauză de îngrijorare pentru piele.
 
Deshidratarea poate cauza piele uscată, ochi înfundaţi, piele cu aspect mai puţin plinuţ şi ochi mai întunecaţi", spune Dr. Tara Francis, medic estetician şi fondator al Enhance by Dr Tara.
 
Pielea poate, de asemenea, să arate mai roşie ca urmare a dilatării vaselor de sânge de sub aceasta. Aşadar, dacă cineva suferă de rozacee, poate înrăutăţi acest lucru, sau inflamaţia cauzată de alcool poate duce la erupţii”.
 
Simţiţi că o mahmureală vă îmbătrâneşte cu aproximativ un deceniu? „Deshidratarea va face ca pielea să nu fie capabilă să se repare corespunzător sau să funcţioneze corect, ceea ce ar putea prezenta linii mai adânci în piele", spune medicul de familie şi medicul estetician Dr. Ahmed El Muntasar.
 
Celălalt factor major este că alcoolul vă poate perturba somnul, Francis spunând: „Somnul este momentul în care organismul se vindecă cel mai bine şi când pielea se regenerează, aşa că alcoolul poate lăsa pielea să pară mai ternă, cu o textură mai aspră”.
 
Culcatul târziu este deosebit de dăunător, deoarece primele câteva ore de somn ar putea fi cele mai importante.
 
„Acesta este momentul în care glanda din creierul nostru numită hipofiză eliberează hormoni care repară pielea", explică El Muntasar. „Aşa că, dacă nu dormiţi cum trebuie, pielea nu va avea şansa să se repare cum trebuie".

Prevenirea este mai bună decât vindecarea

Acest lucru nu vă va ajuta dacă sunteţi în mijlocul unei mahmureli infernale, dar data viitoare încercaţi să minimizaţi efectele secundare consumând o cantitate rezonabilă de alcool şi menţinându-vă hidratat pe tot parcursul nopţii.
 
Beţi un pahar de apă între două pahare de alcool şi opriţi-vă din băutură cu câteva ore înainte de sfârşitul nopţii", recomandă Dr. Dev Patel, medic estetician şi fondator al CellDerma.
 
„Ultimele câteva ore de băutură nu vor schimba seara, dar cu siguranţă vor înrăutăţi mahmureala. Beţi cel puţin 500 de mililitri de apă înainte de a vă afunda în pat”.
 
Unele băuturi alcoolice sunt mai rele pentru piele decât altele, Francis spunând „ca regulă generală, cu cât lichidul este mai limpede, cu atât este o opţiune mai bună, deoarece conţine mai puţini aditivi şi este procesat mai repede de organism”.

Hrăniţi-vă pielea

În ceea ce priveşte îngrijirea pielii, cel mai important, „nu adormiţi cu machiajul pe faţă". Folosiţi o cremă sau un balsam de curăţare fără spumă pentru a îndepărta machiajul fără a lipsi pielea de uleiurile atât de necesare.
 
„Pentru a gestiona pielea deshidratată, aplicaţi ingrediente hrănitoare, cum ar fi acidul hialuronic, glicerina şi pantenolul", spune Francis, sub forma unui ser sau a unei creme hidratante.
 
„Aş recomanda să faceţi acest lucru pe timp de noapte, şi iar în dimineaţa şi seara următoare. Pentru subochi, o compresă rece poate fi de ajutor”.
 
El Muntasar recomandă ingrediente pentru eroi, cum ar fi: "Ceramidele şi niacinamida - hidratante groase care vor sigila pielea şi vor păstra acea hidratare."
 
El adaugă: "Slugging este un lucru bun de făcut pentru a ajuta la rehidratarea pielii" - ceea ce implică aplicarea unui strat generos de cremă de faţă şi lăsarea acesteia să se afunde ca o mască.
 
"Continuaţi să vă hidrataţi şi a doua zi", adaugă Patel. "Refaceţi din interior şi aplicaţi un ser de reparare. În curând te vei simţi şi vei arăta la fel de proaspătă ca o margaretă".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici