Amiba care mănâncă creierul a ucis o fată 17 ani, după ce s-a scăldat într-un lac

Potrivit medicilor, moartea a fost cauzată de o infecţie cu Naegleria Fowleri, fiind al şaselea caz raportat în statul Georgia din 1962.

1157 afișări
Imaginea articolului Amiba care mănâncă creierul a ucis o fată 17 ani, după ce s-a scăldat într-un lac

Amiba care mănâncă creierul a ucis o fată 17 ani, după ce s-a scăldat într-un lac

Tragedie pentru tânăra Megan Ebenroth, în vârstă de 17 ani, care a murit din cauza unei infecţii cu amiba care mănâncă creierul. Potrivit New York Post, identitatea victimei a fost dezvăluită abia astăzi, dar decesul datează de acum o lună. Mama, intervievată de Atlanta Journal-Constitution, a mărturisit că este încă în stare de şoc.

Ziua la lac, cu prietenii

Totul a început pe 11 iulie, când Megan a decis să petreacă o zi la lac cu prietenii, înainte de a-şi începe ultimul an de liceu. Din păcate, la câteva zile după excursie, tânăra a început să aibă dureri de cap puternice, motiv suficient pentru a o duce imediat la spital. Medicii, însă, au diagnosticat-o iniţial cu sinuzită şi i-au prescris un antibiotic, considerând că este vorba despre o situaţie banală.

Simptome: de la febră la moarte

Cu toate acestea, simptomele lui Megan s-au agravat rapid. Avea febră, migrenă şi probleme de echilibru, ceea ce a cauzat şi mai multă îngrijorare părinţilor. Drept urmare, tânăra a fost dusă înapoi la spital şi plasată sub intubare şi comă indusă medical. În ciuda încercărilor medicilor de a-i atenua umflarea creierului prin intervenţii chirurgicale, situaţia s-a înrăutăţit din ce în ce mai mult. După 11 zile de luptă, Megan şi-a pierdut lupta cu infecţia.

Infecţia diagnosticată de medici

Medicii au identificat cauza morţii ca fiind o infecţie cu Naegleria Fowleri, cunoscută în mod obişnuit ca amiba care mănâncă creierul. Acest microorganism rar şi letal a provocat deja cinci morţi în Georgia din 1962. Vestea a şocat profund comunitatea şi a aruncat în disperare familia şi pw prietenii lui Megan. Povestea tristă serveşte drept avertisment nemilos: este esenţial să fii precaut atunci când foloseşti apă dulce caldă, deoarece riscul de infecţie este întotdeauna prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
amiba,
lac,
creier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici