Apa de băut ne face mai fericiţi: un studiu oferă explicaţia

Potrivit unei analize efectuate în Statele Unite, cei care se hidratează în mod regulat au mai multe şanse să fie fericiţi.

3152 afișări
Imaginea articolului Apa de băut ne face mai fericiţi: un studiu oferă explicaţia

Apa de băut ne face mai fericiţi: un studiu oferă explicaţia

Principalul motiv pentru care bem apă, chiar şi atunci când nu ne este sete, este că ne menţine corpul sănătos. Cu toate acestea, efectele pozitive ale apei depăşesc cu mult funcţionalitatea simplă a organelor noastre interne.

Hidratarea are şi un impact semnificativ asupra creierului, îmbunătăţind abilităţile cognitive, concentrarea şi echilibrul emoţional. Şi dacă vreodată au existat îndoieli în privinţa asta, confirmarea vine de la cercetarea OnePoll care a examinat obiceiurile a 2.000 de adulţi (americani), pentru a descoperi „micuţele” lucruri capabile să ne facă fericiţi. Printre acestea se numără „bea suficientă apă”.

Câte pahare pe zi sunt recomandate

Cercetătorii au împărţit participanţii în funcţie de câte pahare de apă au băut în fiecare zi, găsind unele corelaţii cu predispoziţia spre fericire. Dintre cei care beau 10 sau mai multe pahare pe zi, 80% spun că este important să găseşti bucurie în lucrurile mărunte, faţă de 48% dintre cei care beau mai puţin de un pahar (pe zi).

Mai mult, 46% dintre cei mai hidrataţi oameni au declarat că sunt foarte fericiţi, comparativ cu 22% din grupul celor care au cel mai puţin probabil să se hidrateze. Nu numai atât: 71% dintre cei care beau şapte sau mai multe pahare pe zi au mai multe şanse să vadă „paharul plin pe jumătate”, comparativ cu 38% dintre cei care beau mai puţin de un pahar.

Prin urmare, cei care se hidratează mai bine par să aibă o abordare mai optimistă a vieţii. La fel ca şi în cazul sportivilor, care sunt foarte atenţi la hidratarea zilnică, impactul afectând semnificativ şi performanţa sportivă.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că cei care nu beau suficientă apă raportează că suferă de energie scăzută (35%), dureri de cap (29%) şi crampe musculare (23%), proastă dispoziţie (39%), iritabilitate (34%), senzaţie de frustrare (28%) şi anxietate (27%).

Strategii pentru a bea mai multă apă

Potrivit a 43% dintre cei intervievaţi, apa plată ar avea un gust puţin plictisitor. Deşi, se ştie, apa nu are gust. Pentru a o face mai „gustoasă”, 61% dintre participanţi au declarat că au adăugat amestecuri de băuturi sau pulberi. Alte modalităţi „inteligente” de a vă ţine sub control consumul de apă includ să purtaţi întotdeauna o sticlă cu apă (39%), să beţi dimineaţa imediat ce vă treziţi (39%) şi stabilirea obiectivelor zilnice de aport de apă (25%).

Pe scurt, important este să găseşti o metodă care se potriveşte cel mai bine stilului tău de viaţă, pentru a-ţi asigura o hidratare constantă şi adecvată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici