Asistent de la Gomoiu a demisionat după ce o fetiţă a fost expusă 45 de minute razelor UV

Asistentul medical implicat în incidentul de la Spitalul Gomoiu, când o fetiţă şi tatăl său au fost expuşi 45 de minute la raze UV, şi-a dat demisia, iar infirmiera nu va mai activa, pe perioada anchetei administrative, într-o zonă în care au acces pacienţi, anunţă unitatea sanitară.

3947 afișări
Imaginea articolului Asistent de la Gomoiu a demisionat după ce o fetiţă a fost expusă 45 de minute razelor UV

Asistent de la Gomoiu a demisionat după ce o fetiţă a fost expusă 45 de minute razelor UV

„Pacienta minoră, în vârstă de un an şi jumătate, s-a prezentat la camera de gardă a spitalului insoţită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide, a fost depistată infecţia cu virus respirator sincţial, ceea ce a impus ca atât copilul, cât şi tatăl, să fie izolaţi în spaţiul special destinat pacienţilor care prezintă acest tip de infecţie. După finalizarea consultaţiei, pacienta a primit din partea medicului recomandare de tratament la domiciliu. Precizim faptul că, în timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era în funcţiune şi a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulată ulterior a reieşit faptul că pacienta minoră şi părintele insoţitor au fost expuşi accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale”, potrivit unui comunicat semnat de managerul Maria Enescu şi de directorul medical Costel Vlad.

Semnatarii menţionează că ancheta internă a fost demarată de conducerea unităţii sanitare, care s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în spaliul public, „până în acest moment neexistând o sesizare oficială din partea familiei pacientei”.

„În ziua de 14.01,.2023,|a ora 12:45, familia a fost contactată direct de către Directorul Medical Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care a exprimat regretul pentru producerea incidentului şi s-a interesat despre starea de sănătate a pacientei şi a tatălui, oferind tot sprijinul medical pe care spitalul îl poate furniza. În acest moment, în cadrul unităţii sanitare este în desfăşurare ancheta administrativă, asistentul medical implicat depunându-şi demisia în urma incidentului. De asemenea, pe perioada anchetei administrative, infirmiera implicată în incident nu va mai activa într-o zonă în care au acces pacienţi. Apreciem că este vorba despre un incident absolut regretabil, care este însă izolat şi nu caracterizează sub nicio formă activitatea medicală desfăşurată în mod curent de personalul din cadrul Spitalului Clinic de Copii ,,Dr. Victor Gomoiu". Conducerea unităţli sanitare un contact permanent cu părinţii pacientei, evoluţia stării de sănătate fiind bună până în acest moment”, se precizează în finalul comunicatului.

Ministrul Alexandru Rafila anunţă că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu: „O lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător şi acolo scrie că nu se foloseşte cu persoane în încăpere”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici