STUDIU   Care este tratamentul optim pentru anxietatea cronică? Are rezultate mai bune decât pastilele sau terapia

  • Exerciţiile fizice moderate şi intensive au efecte mult mai bune pentru oamenii cu anxietate cronică.
  • Cel puţin, asta au descoperit oamenii de ştiinţă din Suedia.
5614 afișări
Imaginea articolului Care este tratamentul optim pentru anxietatea cronică? Are rezultate mai bune decât pastilele sau terapia
Anxietatea cronică e împovărătoare şi paralizantă, dar cercetările vin în sprijinul persoanelor cu suferinţe psihice.
 
Concret, experţii suedezi de la Universitatea din Gothenburg au „prescris” 12 săptămâni de exerciţii fizice unui grup de oameni cu anxietate, se arată în studiul citat de Daily Mail.
 
Dacă tratamentul anti-anxietate poate fi costisitor şi avea efecte adverse, iar terapia costă, la rândul ei, exerciţiile fizice sunt la îndemâna aproape oricui.
 
Fie că alegi mişcarea moderată sau exerciţii intense, amândouă opţiunile te ajută să combaţi simptomele anxietăţii cronice.
 
Dă tot ce poţi când faci sport, fie că alegi cardio sau antrenament de rezistenţă. 60 de minute, de trei ori pe săptămână. Prin asta au trecut şi participanţii la studiu, iar rezultatele arată că mişcarea intensivă le-a prins mai bine decât pastilele sau terapia. 
 
Studiul a urmărit starea a 286 de pacienţi cu diagnostic de anxietate cronică, cu vârsta medie de 39 de ani, 70% din ei fiind femei.  Peste jumătate din aceştia suferă de anxietate de peste zece ani.
 
Nervozitate, respiraţie rapidă, tremurat, tensiune crescută sunt doar câteva dintre simptomele participanţilor şi participantelor la studiu. 
 
Nu în ultimul rând, sportul ajută, categoric şi în cazul persoanelor cu depresie, mai spun autorii cercetării de faţă.
 
NotăStudiul de faţă este un punct de plecare, însă nu te grăbi să renunţi la pastile sau terapie fără să consulţi un specialist, mai ales dacă ştii că ai atacuri de panică şi alte simptome grave. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici