Ce capitală se află în fruntea listei cu cele mai poluate oraşe din lume

  • Capitala Vietnamului se află în fruntea listei cu cele mai poluate oraşe din lume.
  • Statistica a fost realizată de AirVisual.
  • Poluarea este provocată de vehicule şi de activităţile industriale.
363 afișări
Imaginea articolului Ce capitală se află în fruntea listei cu cele mai poluate oraşe din lume

Ce capitală se află în fruntea listei cu cele mai poluate oraşe din lume

Străzile capitalei Vietnamului, Hanoi, au fost acoperite luni de smogul care a redus dramatic vizibilitatea, anunţă Reuters.

Nivelul de particule periculoase din aer în Hanoi a fost de 187 de micrograme pe metrul cub. Acesta a fost cel mai ridicat nivel de pe o listă a oraşelor cele mai poluate, potrivit datelor de la AirVisual, care oferă informaţii independente despre poluarea aerului la nivel mondial.

Potrivit unui raport din 2021 al Băncii Mondiale, emisiile de la cele opt milioane de vehicule înmatriculate din Hanoi provoacă 30% din poluarea cu particule din aer, iar emisiile din industrie încă 30%.

Aproape 100 de zboruri către şi dinspre aeroportul internaţional din Hanoi au fost întârziate sau redirecţionate către alte oraşe pe 2 februarie din cauza smogului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici