Cea de-a treia persoană cu gripă aviară de la o vacă, în SUA

O a treia persoană din SUA a fost testată pozitiv la gripă aviară. Cazul are legătură cu un focar de gripă aviară la vaci de lapte. Este al doilea caz uman anunţat în statul Michigan.

Urmărește
134 afișări
Imaginea articolului Cea de-a treia persoană cu gripă aviară de la o vacă, în SUA

Cea de-a treia persoană cu gripă aviară de la o vacă, în SUA

De data aceasta, pe lângă simptomele oculare observate la celelalte infecţii umane recente cu acest virus, fermierul a anunţat că avea tuse şi alte simptome respiratorii care sunt mai tipice infecţiilor cu gripă umană, a precizat departamentul de sănătate, conform CNN.

Experţii declară că adăugarea simptomelor respiratorii nu indică neapărat faptul că virusul a devenit mai periculos sau că se poate transmite mai uşor de la o persoană la alta. În schimb, aceştia spun că fermierul a dezvoltat probabil simptome pulmonare din cauza căii de infectare, respectiv în sala de muls.

„În primul caz din Michigan, simptomele oculare au apărut după ce laptele infectat a ajuns în ochi. În cel de-al doilea caz din stat, simptomele respiratorii au apărut după expunerea directă la o vacă infectată", a declarat Dr. Natasha Bagdasarian, medic şef executiv pentru Michigan.

„Niciuna dintre persoane nu purta echipament de protecţie personală (PPE) complet. Acest lucru ne spune că expunerea directă la animale infectate prezintă un risc pentru oameni”.

Cercetările privind modul în care infecţiile se transmit de la o vacă la alta şi de la vaci la persoane sunt în curs de desfăşurare.

Aceasta este a treia infecţie umană cunoscută ca fiind cauzată de această formă extrem de patogenă de gripă aviară care infectează în prezent vacile de lapte din SUA. Niciuna dintre cele trei persoane nu a avut contact între ele, dar toate au lucrat cu vaci, ceea ce sugerează că sunt cazuri de transmitere de la vacă la om.

Celelalte două cazuri au implicat infecţii oculare sau conjunctivită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici