Criză sanitară în Gaza. OMS: cel puţin 181.818 persoane pentru fiecare spital funcţional

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că în Gaza mai funcţionează parţial doar 11 spitale din totalul de 36. Asta înseamnă că fiecare spital încă deschis ar putea avea aproximativ 180.000 de pacienţi, a calculat OMS.

67 afișări
Imaginea articolului Criză sanitară în Gaza. OMS: cel puţin 181.818 persoane pentru fiecare spital funcţional

Criză sanitară în Gaza. OMS: cel puţin 181.818 persoane pentru fiecare spital funcţional

Doar 11 spitale sunt încă parţial funcţionale în Gaza, a declarat un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Regiunea are în total 36 de spitale, iar 25 dintre acestea şi-au încetat toate operaţiunile în ultimele săptămâni.

În Gaza trăiesc peste două milioane de persoane, ceea ce înseamnă cel puţin 181.818 persoane pentru fiecare spital funcţional.

„În doar 66 de zile, sistemul de sănătate a trecut de la 36 de spitale funcţionale la 11 spitale parţial funcţionale, unul în nord şi 10 în sud. Nu ne putem permite să pierdem nicio unitate sanitară sau spital. Sperăm, ne rugăm ca acest lucru să nu se întâmple", a declarat Richard Peeperkorn, reprezentantul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă.

Toate unităţile medicale din Gaza au avut de suferit din cauza lipsei de provizii şi de electricitate. În plus, unele au fost distruse sau grav avariate de bombardamentele şi de luptele din regiune.

Israelul a afirmat că Hamas foloseşte clădiri civile, inclusiv spitale, în scopuri militare, lucru pe care gruparea palestiniană îl neagă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici