De Ziua Mondială a Zâmbetelor, sărbătorită anul acesta pe 7 octombrie, TOP 7 secrete pentru un zâmbet perfect sănătos de la dr. Denisa Zaharia

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonţie şi estetică dentară, elaborează, cu ocazia Zilei Mondiale a Zâmbetului, care anul acesta se sărbătoreşte pe 7 octombrie, în prima zi de vineri a lunii octombrie, un TOP 7 al celor mai importante şi eficiente sfaturi pentru un zâmbet perfect sănătos.

194 afișări
Imaginea articolului De Ziua Mondială a Zâmbetelor, sărbătorită anul acesta pe 7 octombrie, TOP 7 secrete pentru un zâmbet perfect sănătos de la dr. Denisa Zaharia
Un zâmbet este bine venit, apreciat şi mereu generator de alte zâmbete în jur, însă medicii stomatologi au criterii foarte precise de evaluare a lui: „Analiza unui zâmbet din punct de vedere stomatologic ia în calcul mixul între dinţi, gingii şi buze care fiecare, dar şi împreună, compun un zâmbet perfect. Dinţii trebuie să fie sănătoşi, integri, frumos aliniaţi, fără spaţii sau înghesuiri, de un alb natural. Gingiile trebuie să fie de culoare roz pal, să urmeze conturul dinţilor şi să fie expuse moderat, să nu apară roşii sângerânde sau crescute ca volum. Buzele sunt cele care încadrează zâmbetul, trebuie să fie simetrice, frumos conturate, cu o grosime medie, poziţia lor este direct influenţată de dinţi, pot fi mai proeminente sau mai şterse în funcţie de poziţia dinţilor.”, declară dr. Denisa Zaharia, unul dintre cei mai apreciaţi medici ortodonţi din România şi fondator al clinicilor bucureştene PerfectDent şi PerfectDent for Kids.  
 
După 20 de ani de dedicare în slujba celor mai frumoase şi sănătoase zâmbete, dr. Denisa Zaharia a elaborat, în zi de sărbătoare mondială, un TOP 7 lucruri esenţiale pentru un zâmbet perfect: 
 
1. Cel mai este important şi sigur drum către un zâmbet frumos este acela către cabinetul stomatologic, cel puţin o data la 6 luni. Trebuie evaluată starea sănătăţii dentare periodic pentru a ne asigura în primul rând că avem dinţi sănătoşi, fără leziuni carioase, corect aliniaţi, pentru a depista apariţia afecţiunilor în stadiul incipient, pentru a scădea riscul de apariţie a cariilor sau a problemelor gingivale sau pentru a evita complicaţiile. 
 
2. Îngrijirea corectă a dinţilor zi de zi trebuie să devină o rutină pentru oricine, indiferent de vârstă. Atunci când ne-am asigurat în urma unui control de rutină că nu avem afecţiuni dentare, depinde de fiecare dintre noi să ne menţinem dinţii şi gingiile sănătoase. Pentru acest lucru trebuie să ne igienizăm de 2 ori /zi corect, conform recomandărilor, să folosim aţa dentară şi duşul bucal. Periajul trebuie realizat cu periuţe moi, astfel încât să nu traumatizeze gingiile. 
 
3. Igienizarea profesională a danturii la cabinetul stomatologic este recomandată de două ori pe an. De multe ori printr-un simplu proces de igienizare în cabinet, detartaj şi air flow, dinţii devin albi strălucitori. 
 
4. Sunt cazuri când trebuie să apelăm la albire dentară sau faţetare pentru ca în final să avem zâmbetul strălucitor pe care ni-l dorim, iar acestea trebuie realizată în cabinetul stomatologic pentru a fi realizate sigur, eficient şi cu rezultatele cele mai bune
 
5. Să avem grijă la ce alimente consumăm, pentru că ele ne pot modifica culoarea smalţului. Mai ales dacă am avut o albire dentară efectuată recent, smalţul este mai susceptibil de a-şi modifica culoarea prin consumul de ceai, cafea, tutun, vin roşu, oţet balsamic, anumite condimente… deci atenţie, folosim paiul de câte ori se poate şi le consumăm cu moderaţie.
 
6. Este esential un control ortodontic indiferent de vârstă pentru a putea avea informaţii despre sănătatea pe termen lung a danturii, dar şi pentru posibilitatea îmbunătăţirii esteticii dentare. Există o gamă atât de largă, confortabilă şi eficientă de aparate dentare, tehnologii atât de avansate, în avantajul pacienţilor, încât există cu siguranţă tratamentul ideal pentru fiecare om. 
 
7. Nu trebuie să mai existe frică de dentist! Stomatologia de acum este creată pentru a mixa confortul cu medicina, totul se poate, fără durere, fără trauma, cu grijă, informare, tehnologie şi profesionalism, dezvăluie dr. Denisa Zaharia cele mai importante trucuri, la îndemâna oricui, pentru obţinerea şi menţinerea frumuseţii zâmbetului. 
 
Dr. Denisa Zaharia va sărbători Ziua Mondială a Zâmbetului prin lucru, la cele mai frumoase zâmbete, dar şi printr-o galerie de zâmbete perfect sănătoase şi de provocări vesele pe https://www.facebook.com/perfectdent.theclinic şi https://www.instagram.com/perfectdenttheclinic/?hl=en.  
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici