Directorul regional al OMS a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”

Directorul regional al OMS, Hans Kluge, a fost decorat, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor: „Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veţi contribui la consolidarea rolului Europei şi al întregii Organizaţii la sănătatea globală”.

1136 afișări
Imaginea articolului Directorul regional al OMS a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”

Directorul regional al OMS a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”

„Criza sanitară şi umanitară pe care o traversăm ne-a dovedit tuturor că ameninţările de tipul COVID-19 nu ţin cont de graniţe şi că în faţa lor suntem cu toţii vulnerabili. Sistemele şi societăţile noastre trebuie să fie bine pregătite pentru a face faţă provocărilor emergente. Dar acest lucru necesită timp, coordonare şi un angajament susţinut la cel mai înalt nivel pentru a reduce impactul negativ al potenţialelor viitoare pandemii. Pentru a transpune în realitate acest angajament este nevoie de un leadership adecvat provocărilor acestui mileniu. Statele lumii trebuie să lucreze împreună pentru a-şi servi cetăţenii, învăţând din succesele şi eşecurile lor, cele mai bune practici pentru reconstrucţie şi rezilienţă în domeniul sănătăţii fiind centralizate la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, afirmă Klaus Iohannis.

Cooperarea şi solidaritatea întregii societăţi internaţionale constituie, potrivit şefului statului, răspunsul comun în faţa unei provocări de o asemenea amploare, iar rolul Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este esenţial în acest demers.

„Sunt încrezător că, prin exemplul personal, veţi susţine o Organizaţie regională puternică, orientată către excelenţă, capabilă să ofere în timp util expertize de încredere şi relevante pentru toate statele membre din regiune. România a susţinut candidatura dumneavoastră pentru această înaltă poziţie strategică, luând în considerare vasta experienţă în domeniu şi faptul că priorităţile de mandat subliniate în Noul program de lucru răspund unei viziuni pe care ne-o dorim pentru viitorul OMS şi pentru sănătatea cetăţenilor europeni. Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veţi contribui la consolidarea rolului Europei şi al întregii Organizaţii la sănătatea globală”, adaugă Iohannis.

Şeful statului apreciază că România a susţinut „nu doar un profesionist desăvârşit, dar şi un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc, un bun prieten care a sprijinit eforturile de reformare ale sistemului românesc”.

„Îmi exprim speranţa că, pe viitor, vom valorifica solida relaţie de încredere pe care am construit-o, astfel încât să creştem calitatea şi accesibilitatea serviciilor de sănătate. În semn de apreciere pentru hotărârea cu care aţi ghidat răspunsul regiunii la pandemia de COVID-19, precum şi pentru implicarea în extinderea şi aprofundarea parteneriatului bilateral, am plăcerea de a vă acorda astăzi Ordinul Naţional <Pentru Merit> în grad de Comandor”, conchide Klaus Iohannis.

La rândul său, Hans Kluge spune că solidaritatea internaţională este esenţială.

„Faptul că România mi-a sprijinit candidatura a fost un lucru extrem de important. Nu numai că mi-a sprijinit candidatura, ci a fost prima ţară care mi-a sprijint candidatura, iar această amintire va rămâne. Mă puteţi considera un mare prieten al ţării dumneavoastră. prietenia este o platformă foarte importantă”, afirmă Kluge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici