Două fructe de kiwi pe zi timp de cel puţin 4 zile: reţeta stării de bine, conform ştiinţei

  • Fructul este bogat în vitamina C, esenţială pentru organismul nostru.
  • Acest lucru ne îmbunătăţeşte starea de spirit.
  • Cel mai recent studiu vine din Noua Zeelandă.
540 afișări
Imaginea articolului Două fructe de kiwi pe zi timp de cel puţin 4 zile: reţeta stării de bine, conform ştiinţei

Secretul fericirii poartă numele kiwi. Ciudat, dar adevărat: acest fruct cultivat mai ales în Noua Zeelandă are efecte benefice nu doar pentru organism, fiind bogat în vitamine, ci şi pentru mintea şi buna noastră dispoziţie.

O mică „dietă” de doar 4 zile pe bază de kiwi este suficientă pentru a ne îmbunătăţi starea de bine: acest lucru este demonstrat de cercetările efectuate în Noua Zeelandă publicate în British Journal of Nutrition.

Era cunoscut faptul că fructele de kiwi au avut efecte pozitive asupra stării noastre de spirit. Această conştientizare este legată de faptul că acest fruct este bogat în vitamina C, a cărei deficienţă poate fi asociată cu depresia şi o mai mare deteriorare a abilităţilor cognitive.

Din acest motiv, kiwi-ul este adesea numit şi „fructul zâmbetului”, având în vedere numeroasele studii care îl indică drept unul dintre cele mai importante alimente pentru integrarea vitaminei C. Cu toate acestea, nu fusese încă definit în mod concret cât timp a durat pentru kiwi pentru a avea efect.

Studiu pe 155 de persoane

Aceasta este întrebarea explorată de cercetătorii din Noua Zeelandă de la Universitatea din Otago. Conform studiilor efectuate, este nevoie de câteva zile pentru ca kiwi să dea rezultatele dorite, stimulând buna dispoziţie şi crescând vitalitatea.

Mai precis, sunt necesare doar patru zile pentru a vedea o îmbunătăţire tangibilă. Timp de opt săptămâni, 155 de persoane cu deficit de vitamina C au fost plasate într-o dietă specială.

Participanţii au fost împărţiţi în trei grupuri: primului i s-a atribuit un supliment de vitamina C pentru a-l lua zilnic, al doilea un placebo; al treilea, însă, două fruncte de kiwi pe zi. În doar patru zile, cercetătorii au observat un nivel crescut de vitalitate şi o stare de spirit îmbunătăţită în al treilea grup.

„Kiwi-ul este un fruct bogat în nutrienţi şi relativ bogat în fibre, acid folic (vitamina B9) şi potasiu, toate elementele asociate cunoscute a fi benefice pentru sănătatea mintală”, explică Matteo Balestrieri, co-preşedinte al Societăţii Italiene de NeuroPsicoPharmacologie ( Sinpf) şi profesor de psihiatrie la Universitatea din Udine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici