Elon Musk se laudă că a slăbit 9 kilograme cu dieta bazată pe post intermitent

Săritul peste mese (sau gruparea acestora în câteva ore din zi) oferă beneficii în ceea ce priveşte pierderea în greutate, însă reacţia organismului la lipsa mesei depinde foarte mult de vârstă, sănătae, dietă şi de exerciţii fizice.

7150 afișări
Imaginea articolului Elon Musk se laudă că a slăbit 9 kilograme cu dieta bazată pe post intermitent

Elon Musk se laudă că a slăbit 9 kilograme cu dieta bazată pe post intermitent

Miliardarul Elon Musk a scris pe profilul său de Twitter că a slăbit 9 kg cu dieta de post intermitent „la sfatul unui bun prieten”, a spus şeful Tesla, adăugând că se simte „mai sănătos”.

În ce constă postul intermitent şi, mai important, ce se întâmplă cu corpul tău când sări peste mese? Funcţionează pentru pierderea în greutate? Este sănătos? Nutriţioniştii au păreri diferite.

Este un post ocazional care se poate face în diferite moduri: o zi pe săptămână, câteva zile pe lună, o masă pe zi, un post pe oră. Cel mai folosit mod este cel din urmă: 16 ore pe stomacul gol, celelalte 8 le mănânci (fără bătăi de cap).

Cum a fost ales intervalul de timp

Când să consumi mai puţin sau nimic seara. Acestea sunt pietrele de temelie ale dietei „8-16” sau „9-17”, dar postul nu înseamnă, în acest caz, o abţinere totală de la mâncare, care ar deveni stresantă pentru organism.

„La bază există ideea că metabolismul zaharurilor şi insulinei urmează ritmurile noastre circadiene, aşa că a mânca în intervalul 8-16 (când soarele este mai sus la orizont) este cel mai bun lucru – explică Stefano Erzegovesi, medic nutriţionist şi psihiatru. Dacă consumi prea mult după-amiaza şi mai ales seara, te „ciocneşti” cu o rezistenţă mai mare la insulină (aceasta îi priveşte pe toţi oamenii, nu doar pe diabetici) şi, de asemenea, masa de seară aproape de somn face ca mecanismele de curăţare a creierului să fie activate noaptea”.

Slăbeşti, dar există o problemă

Unul dintre efectele săriturii peste o masă este pierderea în greutate. „Postul intermitent” făcut corect poate avea beneficii semnificative pentru sănătate, dar întotdeauna este bine să consultaţi un specialist.

La nivel psihologic, s-a văzut că motivaţiile sunt şi ele importante: dacă sari peste mese doar ca să mănânci seara, riscul este să mănânci mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici