Institutul Oncologic din Bucureşti a primit luni citostraticele care lipseau din spital

Conducerea Institutului Oncologic din Bucureşti a anunţat că citostaticele care lipseau din farmacia spitalului au ajuns, luni, în unitatea medicală.

81 afișări
Imaginea articolului Institutul Oncologic din Bucureşti a primit luni citostraticele care lipseau din spital

Institutul Oncologic din Bucureşti a primit luni citostraticele care lipseau din spital

„Procedura de negociere pentru citostatice s-a încheiat vineri, 23 aprilie. Citostaticele care lipseau au intrat astăzi (luni-n.r.) în farmacia spitalului”, au transmis reprezentanţii Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti.

Conform acestora, au fost începute astfel tratamentele pentru pacienţii programaţi.

Stocul de medicamente acoperă necesităţile pentru mai mult de o lună, timp în care conducerea susţine că va continua să depună eforturi pentru a asigura cantităţile necesare.

Institutul Oncologic din Bucureşti a anunţat săptămâna trecută că se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu citostatice uzuale. Potrivit conducerii unităţii, cauzele care au condus la această criză sunt multiple.

În primul rând, Institutul Oncologic a preluat un număr mare de pacienţi de la nivelul altor centre care nu au mai funcţionat din cauza pandemiei şi unde aceşti pacienţi nu au putut fi trataţi.

De asemenea, conducerea Institutului susţinea că politica de achiziţii dusă până recent nu a permis o aprovizionare predictibilă cu medicamente şi materiale sanitare.

„Constrângerile legale inerente sistemului de achiziţii publice nu permit aprovizionarea în urgenţă, iar metodele împrumutului din farmaciile altor unităţi, respectiv achiziţiile directe, au fost folosite la limită. Suntem în punctul în care le-am utilizat la maximum, pentru a veni în sprijinul pacienţilor”, se arată într-un comunicat postat săptămâna trecută pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici