Măştile neconforme, livrate anul trecut în şcolile din Sectorul 5, au fost retrase

  • Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea tuturor măştilor livrate anul trecut către şcoli.
  • Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a făcut verificări şi a constatat că măştile nu corespund cerinţelor.
  • în şcoli sunt peste 1.500.000 de măşti neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite.
423 afișări
Imaginea articolului Măştile neconforme, livrate anul trecut în şcolile din Sectorul 5, au fost retrase

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea tuturor măştilor livrate anul trecut către şcoli, după ce, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a făcut verificări şi a constatat că acestea nu corespund cerinţelor.

ANMDM a constatat că în cazul măştilor livrate anul trecut în şcolile din Sectorul 5 nu corespunde etichetarea dispozitivelor medicale, respectiv cutiile cu măşti nu corespunde cerinţelor Directivei 93/42/CCE.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Sectorului 5, măştile care respectă standardul SR EN 14683+AC:2019, trebuie să aibă incluse pe ambalaj/ etichetă şi următoarele informaţii: indicativul EN 14683; tipul măştii (I sau II sau IIR).

„Întrucât pe eticheta produsului nu este înscris producătorul şi reprezentantul autorizat, nu este precizat lotul, data de fabricaţie/ expirare, dispozitivele medicale nu respectă cerinţele de reglementare impuse de Anexa 1 din Directiva 93/42/CEE, se arată în răspunsul Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Măştile au fost livrate în 2020 de către Economat Sector 5 SRL, motiv pentru care Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a solicitat conducerii societăţii să facă retur în cazul măştilor comandate sau să meargă în instanţă pentru a recupera banii plătiţi pentru aceste acoperitoare de faţă, care nu oferă o protecţie adecvată împotriva răspândirii noului coronavirus”, se arată în comunicat.

Potrivit inventarului făcut până la momentul transmiterii comunicatului de presă, în şcoli sunt peste 1.500.000 de măşti neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite.

Primăria Sectorului 5 va demara o anchetă pentru a verifica cum au fost făcute achiziţiile în cazul acestor măşti şi, de asemenea, va sesiza instituţiile abilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici