Medic, după anunţul premierului privind rezidenţii: Cum vor fi stimulaţi să rămână în ţară?

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, dr. Sandra Alexiu, îl întreabă pe premierul Marcel Ciolacu ce soluţie are pentru ca rezidenţii să rămână în ţară, după anunţul acestuia privind situaţia rezidenţilor.

1296 afișări
Imaginea articolului Medic, după anunţul premierului privind rezidenţii: Cum vor fi stimulaţi să rămână în ţară?

Dr. Sandra Alexiu spune, pe Facebook, că medicii rezidenţi nu au drept de practică până nu îşi iau specialitatea şi nu crede că aceştia vor rămâne în ţară când văd că medicii cu vechime „au facturile plătite pe jumătate”..

„Păi nu au drept de practică decât după ce îşi iau specialitatea. Posturile sunt blocate prin spitale. La asistenţi medicali problema e cel puţin la fel de gravă. Iar cei peste 600 de rezidenţi MF, văzând că facturile noastre sunt plătite pe jumătate şi asta cu întârziere şi că se tot vehiculează scăderea valorilor de punct fiindcă nu dă ministerul de finanţe bani, oare cum vor fi stimulaţi medicii rezidenţi să rămână în ţară?”, îl întreabă dr. Alexiu pe Marcel Ciolacu.

„Oare de prea mult bine pleacă oriunde văd cu ochii?”, mai întreabă preşedintele AMF Bucureşti - Ilfov.

Problema medicilor rezidenţi care au promovat examenul de specialitate la sfârşitul anului trecut trebuie rezolvată urgent, spune premierul Marcel Ciolacu. Statul a investit sute de milioane de euro în 4.500 de medici şi trebuie păstraţi în ţară.

„Tot ca o prioritate în acest început de an vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenţi care au promovat examenul de specialitate la sfârşitul anului trecut. Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de de milioane de euro şi trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în ţară”, a declarat premierul, înaintea şedinţei de Guvern.

Potrivit lui Ciolacu, în perioada imediat următoare Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturile vacante şi să vină în guvern cu un memorandum de scoatere la concurs a acestora.

„De asemenea, şi Ministerul Finanţelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, spune prim-ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici