Medicul Mihai Craiu atrage atenţia părinţilor: Trebuie să cunoaşteţi un semn ce reprezintă o mare urgenţă

Medicul Mihai Craiu atrage atenţia asupra unui semn pe care ar trebui să îl ştie toţi părinţii, în condiţiile în care camerele de gardă ale spitalelor de copii sunt arhipline.

52407 afișări
Imaginea articolului Medicul Mihai Craiu atrage atenţia părinţilor: Trebuie să cunoaşteţi un semn ce reprezintă o mare urgenţă

„Un semn pe care ar trebui să îl ştie toţi părinţii! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanţă continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate şi pentru că am obosit, cu toţii, să respectăm reguli stricte, iar <relaxarea> a fost făcută prea abrupt... În acest context, în care febră au foarte mulţi copii, TREBUIE să cunoaşteţi un semn ce reprezintă o mare urgenţă”, spune pediatrul.

Potrivit acestuia, când un copil are febră şi apar pe corpul lui mici pete (de culoare roşie sau vişinie) care nu dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav: „foarte grav... de obicei meningită sau septicemie”.

„Dacă un copil febril face brusc o erupţie pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiţi imediat cu medicul dvs. Dacă există şi durere intensă de cap, vărsături <în jet>, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creştetul capului la sugari) atunci trebuie să sunaţi la 112. Sau să mergeţi imediat la spital. Testul paharului poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil...”, adaugă medicul.

Conform acestuia, febră fac toţi copiii mici când răcesc. Erupţie au puţini, iar erupţie care nu dispare la testul paharului au foarte puţini. Aceştia trebuie să ajungă imediat la medic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici