Ministerul Sănătăţii, precizări în privinţa decontării vaccinului: termenul de plată pentru octombrie este ianuarie

Conform prevederilor legale în vigoare, pentru vaccinurile de care beneficiază unele categorii de români în sistem ambulator în regim de compensare, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024, precizează, vineri, Ministerul Sănătăţii.

855 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, precizări în privinţa decontării vaccinului: termenul de plată pentru octombrie este ianuarie

În ceea ce priveşte decontarea vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii populaţionale în sistem ambulator, în regim de compensare, precum şi a activităţii din centrele de permanenţă, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează că prevederile legale în vigoare arată că, pentru vaccinurile de care beneficiază unele segmente populaţionale în sistem ambulator în regim de compensare, prevăzute în HG 720/2008, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024.

„Ministerul Sănătăţii a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor menţionate şi realizează transferul fondurilor în funcţie de solicitările transmise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Menţionăm că, vaccinarea persoanelor aflate în grupe la risc de îmbolnăvire reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii şi, în acest sens, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate fac toate demersurile necesare pentru asigurarea resurselor financiare necesare realizării acestei măsuri de sănătate publică”, transmite MS.

Totodată, potrivit MS, în luna ianuarie, vor fi decontate cu prioritate obligaţiile restante aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2023 pentru serviciile medicale prestate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă.

Asociaţia Farmaciilor Independente Ethica acuză statul român că resping la plată facturile emise de farmacii pentru vaccinurile care au fost deja eliberate populaţiei încă din luna noiembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici