MS: Nu se modifică indemnizaţiile pentru medicii specialişti şi primari care efectuează gărzi

Nu se modifică indemnizaţiile pentru medicii specialişti şi primari care efectuează gărzi, precizează Ministerul Sănătăţii.

399 afișări
Imaginea articolului MS: Nu se modifică indemnizaţiile pentru medicii specialişti şi primari care efectuează gărzi

MS: Nu se modifică indemnizaţiile pentru medicii specialişti şi primari care efectuează gărzi

În Monitorul Oficial al României nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară, act normativ prin care salariaţii din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024, precizează MS.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2024 prevede, de asemenea, acordarea unei indemnizaţii de 350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primiri urgenţe (UPU/CPU) care fac lunar o gardă, respectiv, cel puţin două gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

Această categorie nu beneficia de plata indemnizaţiei pentru serviciul de gardă până la apariţia OUG nr. 19/2024.

„Indemnizaţiile pentru gărzi acordate medicilor specialişti, medicilor primari şi medicilor rezidenţi acordate în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările şi completările ulterioare, nu au fost modificate, cuantumul acestora rămânând acelaşi”, adaugă sursa citată.

Ordonanţa de creştere a salariilor din Sănătate determină o scădere a indemnizaţiei pentru gărzile din spitale, afirma miercuri deputatul USR Adrian Wiener: „România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloşie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici