Noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19

Ministerul Sănătăţii a repartizat vineri 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcţiile de sănătate publică. Tot vineri, Ministerul Sănătăţii va distribui şi 3944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2.

499 afișări
Imaginea articolului Noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19

Noi tranşe de Remdesivir şi Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19

De asemenea, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg.

Repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu Covid-19 şi internaţi în ATI, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Unifarm, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii va distribui şi 3944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 pentru asisgurarea asistenţei medicale necesare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici