Obiceiuri simple care pot crea starea de fericire în mai puţin de 10 minute

  • Fericirea arată diferit pentru fiecare persoană, dar cu toţii avem acele zile în care, uneori, doar un mic impuls poate fi de mare ajutor.
  • Experţii spun că sunt câteva obiceiuri care ar putea crea starea de fericire în doar 10 minute sau mai puţin.
10195 afișări
Imaginea articolului Obiceiuri simple care pot crea starea de fericire în mai puţin de 10 minute

Obiceiuri simple care pot crea starea de fericire în mai puţin de 10 minute

Lăsaţi telefonul şi reţelele de socializare

„Este de mirare că oamenii încep să se simtă plictisiţi şi frustraţi de viaţa lor, atunci când îşi petrec o mare parte din ea uitându-se pe reţelele de socializare?", spune Simone Thomas, fondatoarea Simone Thomas Wellness. „Da, face parte din viaţa modernă, dar dacă închizi telefonul şi pui capacul laptopului şi faci altceva îţi va îmbunătăţi starea de spirit”.

Petreceţi timp cu un animal de companie

„Încerc să petrec puţin timp cu un animal în fiecare zi şi consider că cei cinci câini ai mei sunt legaţi de starea mea de bine. Când sunt neliniştiţi, simt asta şi mă asigur că ieşim la o plimbare", spune Lowri Dowthwaite, lector senior în intervenţii psihologice la University of Central Lancashire.
 
„Este bine stabilit faptul că legăturile dintre oameni şi animale au un impact pozitiv asupra bunăstării fizice şi mentale, existând dovezi care sugerează că mângâierea unui animal poate declanşa schimbări biochimice în organism”, potrivit Independent.

Faceţi o mini evadare mentală

Imaginaţi-vă un loc care vă face fericit. Kath Temple, psiholog la Goldster, sugerează acest exerciţiu: „Imaginaţi-vă că sunteţi în locul preferat. Vedeţi ceea ce vedeţi, auziţi ceea ce auziţi şi simţiţi sentimentele fabuloase pe care le simţiţi atunci când sunteţi acolo. Faceţi culorile mai bogate, mai luminoase şi mai îndrăzneţe, iar sunetele un pic mai puternice şi dublaţi aceste sentimente. Puteţi fi oriunde într-o nanosecundă şi vă puteţi stimula energia interioară în timp ce faceţo o călătorie în minte”.

Faceţi o baie fierbinte

„O baie fierbinte la picioare este o tehnică excelentă şi accesibilă care ajută la ameliorarea anxietăţii, la calmarea unei minţi ocupate, la ameliorarea tensiunii, la ameliorarea circulaţiei deficitare şi la îmbunătăţirea stării de spirit", spune Minton. „Găsiţi un recipient în care să încapă ambele picioare şi adăugaţi câteva picături de ulei de lavandă sau săruri pentru un tratament relaxant şi revitalizant”.
 
Chiar dacă activităţile zilnice vă ocupă întreaga zi, rezervati-vă măcar 10 minute pentru a vă bucura mintea şi trupul printr-o activitate care vă poate aduce o stare de bine, de fericire.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici