OMS: Este prea devreme pentru a trata COVID-19 ca pe o gripă, deoarece varianta Omicron este foarte contagioasă

Varianta Omicron a virusului COVID-19 este pe cale să infecteze mai mult de jumătate dintre europeni, de aceea nu ar trebui să fie considerată încă o boală asemănătoare gripei, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

586 afișări
Imaginea articolului OMS: Este prea devreme pentru a trata COVID-19 ca pe o gripă, deoarece varianta Omicron este foarte contagioasă

OMS: Este prea devreme pentru a trata COVID-19 ca pe o gripă, deoarece varianta Omicron este foarte contagioasă

Europa a înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi în prima săptămână din 2022, mai mult decât bublate pe o perioadă de două săptămâni, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă.

„În acest ritm, Institutul pentru măsurători şi evaluări în domeniul sănătăţii prevede că peste 50% din populaţia din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni", a spus Kluge, referindu-se la un centru de cercetare de la Universitatea din Washington.

50 din 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală au înregistrat cazuri de infectare cu varianta Omicron, a precizat Kluge.

Cu toate acestea, apar dovezi că Omicron afectează mai mult tractul respirator superior decât plămânii, provocând simptome mai uşoare decât variantele anterioare.

Luni, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat că ar putea fi timpul să se schimbe modul în care se urmăreşte evoluţia COVID-19 pentru a folosi în schimb o metodă similară cu cea a gripei, deoarece gradul de mortalitate a scăzut.

Acest lucru ar implica tratarea virusului ca pe o boală endemică, mai degrabă decât ca pe o pandemie, fără a înregistra fiecare caz şi fără a testa toate persoanele care prezintă simptome.

Dar acest lucru este "departe", a declarat Catherine Smallwood, ofiţerul superior de urgenţă al OMS pentru Europa, în cadrul briefingului, adăugând că endemia necesită o transmitere stabilă şi previzibilă.

„Avem în continuare o cantitate uriaşă de incertitudine şi un virus care evoluează destul de rapid, impunând noi provocări. Cu siguranţă nu suntem în punctul în care să putem spune că este endemic", a spus Smallwood. „Este posibil să devină endemic în timp util, dar a stabili acest lucru până în 2022 este un pic cam dificil în acest stadiu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici