(P) 5 motive pentru care ar trebui să foloseşti şampon hidratant

5 motive pentru care ar trebui să foloseşti şampon hidratant

755 afișări
Imaginea articolului (P) 5 motive pentru care ar trebui să foloseşti şampon hidratant

(P) 5 motive pentru care ar trebui să foloseşti şampon hidratant

            Deshidratarea este de vină pentru aspectul lipsit de viaţă al părului tău. Starea este agravată de ruperea constantă, decolorarea părului şi vârfurile despicate. Rutina ta de styling poate înrăutăţi situaţia, lăsându-te cu păr fragil şi deteriorat, care s-ar putea să nu poată fi reparat. Trebuie să construieşti o rutină de îngrijire a părului care să ajute firul să îşi recapete vitalitatea şi strălucirea.
            O rutină decentă a părului începe cu un şampon de calitate. Subestimăm importanţa acestui instrument de curăţare. O modă mai nouă este folosirea unui şampon uscat între spălări, mai degrabă decât să speli părul în fiecare zi. Cu toate acestea, unele dintre noi cedează dorinţei de a ne scăpa de uleiul şi mizeria adunate în păr.
            Nivelul de umiditate al părului tău este subiectul principal atunci când discutăm despre părul uscat. Din cauză că umezeala a fost îndepărtată din firul de păr, acesta devine uscat. Şamponul este unul dintre cele mai importante produse pe care le vei folosi. Din păcate, pe lângă rolul de curăţare a părului, acesta elimină uleiurile naturale ale firului. Fiecare şampon sau produs de îngrijire a părului are acest dezavantaj.

Care este atunci răspunsul pentru un păr hidratat?

            Găsirea unui şampon cu elemente hidratante, este soluţia. Acest tip de şampon protejează uleiul natural al părului în timp ce hidratează firele de păr. Există mai multe şampoane hidratante pe piaţă, dar puţine pot oferi rezultatele pe care le doresti. Potrivit expertilor de la haircare.ro acestea pot conţine substanţe chimice dure, cum ar fi parabeni, sulfaţi sau alte ingrediente care vor usca părul. Atunci când alegi un şampon hidratant, ţine cont de următorii factori:

            Reţine de umiditatea şi uleiurile naturale

            Caută un şampon care conţine mult ulei natural de seminţe, o componentă esenţială pentru hidratarea şi înmuierea părului deteriorat. Uleiul de seminţe echilibrează nivelul de umiditate al părului în timp ce hrăneşte şuviţa de păr. Cu ajutorul unui astfel de produs te poţi trezi cu părul bine îngrijit fiecare zi.

            Creşte elasticitatea părului

            Ce este exact asta şi de ce este crucial? Perioada de timp în care părul tău poate fi întins înainte de a reveni la starea anterioară este denumită elasticitate a părului. Părul tău este mai predispus la rupere şi vârfuri despicate dacă are nu are flexibilitate suficientă. Un şampon hidratant pentru păr conţine extracte de cereale naturale care menţin elasticitatea şi întăresc firele de păr.

            Descurcă uşor

            Ingredientele naturale şi amestecul fără sulfaţi şi parabeni din şamponul hidratant oferă părului tău un finisaj moale. Pur şi simplu poţi descurca părul chiar dacă este uscat. De asemenea, puteţi aplica un ser hidratant dacă vrei să îţi descurci părul cât timp este încă umed. Pentru persoanele care au un tip de păr mai dur şi încolăcit, acest lucru funcţionează bine. De asemenea, aceste seruri îmbunătăţesc instantaneu strălucirea.

            Protecţie împotriva daunelor produse de mediu înconjurător

            Şamponul hidratant este esenţial dacă părul tău a fost deteriorat de expunerea la soare puternic, vânturi umede sau răcoroase sau schimbări bruşte de temperatură. Produsele pe bază de keratină protejează părul de elementele naturale şi îl ajută să se menţină sănătos. În plus, ajută la păstrarea strălucirii inerente a părului.

           Rehidratează firele uscate

            Când vine vorba de reţinerea apei, părul tău uscat este o divă dificilă. Conţinutul de sulfat, parabeni şi alcool din formula şamponului ar putea fi de vină. Şamponul hidratant pentru păr care conţine extracte naturale din plante pot oferi părului tău un plus de hidratare. Produsele care nu includ sulfaţi, nu îţi vor usca părul în timp ce îl speli. Umiditatea din păr este reţinută de firele de păr.

            Un şampon hidratant trebuie să hrănească părul şi să îl facă uşor de aranjat şi de manevrat. Dacă părul tău are probleme în menţinerea unui nivel optim de hidratare, îţi va pune piedici de fiecare dată când vei vrea să îl aranjezi, fie printr-o simplă periere sau cu ajutorul aparatelor de styling. Să nu mai spunem că orice tratament chimic, precum vopsirea îl vor deriva şi mai mult de protecţia naturală şi îl vor usca. Ţine cont de cele cinci motive pentru care ar trebui să foloseşti un şampon hidratant, iar părul tău îşi va recăpăta strălucirea şi vitalitatea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici