(P) „Doar o uşoară durere îmi amintea că am trecut printr-o operaţie”. Experienţa unui pacient

714 afișări
Imaginea articolului (P) „Doar o uşoară durere îmi amintea că am trecut printr-o operaţie”. Experienţa unui pacient

Herniile abdominale reprezintă exteriorizarea pe sub piele a unui organ, care se deplasează din locul său normal, printr-un punct slab al peretelui abdominal. Cel mai frecvent tip de hernie este cea inghinală, care apare atunci când o parte din intestin pătrunde în canalul inghinal, provocând o umflătură şi durere, care se poate accentua la tuse sau la mişcări bruşte. Nediagnosticată şi netratată corespunzător, hernia poate creşte în dimensiuni, duce la agravarea manifestărilor clinice şi poate genera complicaţii.

Cu un astfel de diagnostic s-a confruntat şi unul dintre pacienţii Spitalului Clinic SANADOR, care s-a programat, în urma unei recomandări, la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală cu competenţe în chirurgia laparoscopică şi robotică.

După mai multe investigaţii necesare pentru diagnostic, Dr. Teodor Buliga i-a recomandat o intervenţie chirurgicală, pentru tratarea herniei. Operaţia a avut loc în scurt timp, fiind finalizată cu succes, fără complicaţii, iar pacientul a fost externat chiar a doua zi dimineaţă. Bărbatul s-a recuperat cu uşurinţă, reuşind să îşi reia activităţile cotidiene aproape imediat.

„Domnul doctor a dat dovadă de profesionalism încă din momentul consultului iniţial, atât în modul în care m-a diagnosticat, cât şi în modul în care mi-a oferit toate informaţiile necesare, astfel încât să înţeleg diagnosticul şi ceea ce urmează”, povesteşte bărbatul. Tot el adaugă: „Nu am avut efecte secundare şi nici complicaţii, recuperarea fiind rapidă, exact cum mi s-a spus că va fi dacă respect recomandările şi restricţiile. La o săptămână după operaţie, doar o uşoară durere în zona intervenţiei îmi mai aducea aminte că, totuşi, am suferit o intervenţie chirurgicală”.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii cu hernie abdominală sau inghinală au acces la servicii medicale de top pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului, precum şi la o gamă variată de intervenţii chirurgicale realizate, în funcţie de indicaţie, atât clasic, cât şi minim-invaziv – laparoscopic sau prin chirurgie robotică.

Pe lângă repararea defectelor peretelui abdominal, la Spitalul Clinic SANADOR au loc şi alte intervenţii complexe, cum sunt cele de chirurgie colorectală, endocrină, digestivă sau hepato-biliară. Pacienţii aflaţi în stare gravă, care trebuie să fie operaţi de urgenţă (diagnosticaţi cu peritonită, hemoragie, sepsis, ocluzie intestinală etc.), beneficiază de procedee salvatoare de viaţă, efectuate în condiţii de maximă siguranţă, de medici cu o pregătire de top.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici