Pierderea auzului: cum se tratează, pentru a menţine un stil de viaţă activ

Aproximativ 500 de milioane de oameni din lume suferă de această boală, dar numărul va creşte până în 2050.

1006 afișări
Imaginea articolului Pierderea auzului: cum se tratează, pentru a menţine un stil de viaţă activ

Pierderea auzului: cum se tratează, pentru a menţine un stil de viaţă activ

Milioane de oameni în lume suferă de hipoacuzie şi, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în 2050 vor fi mult mai mulţi. Datorită stilului de viaţă modern, pierderea auzului este o afecţiune care va implica o creştere a numărului de indivizi bolnavi.

Totuşi, în ciuda răspândirii acestei dificultăţi senzoriale şi a consecinţelor sociale şi cognitive pe care le poate implica, nu suntem încă obişnuiţi să efectuăm controale periodice ale auzului, aşa cum se întâmplă, în schimb, pentru vedere. Doar o mică parte a populaţiei efectuează în mod regulat un control al auzului, în timp ce majoritatea nu a efectuat niciodată unul.

Protezele auditive de ultimă generaţie sunt un adevărat concentrat de tehnologie: sunt complet reglabile şi personalizabile de către experţi, fiind uşor de purtat. Aceste produse aproape invizibile pot fi conectate direct şi uşor la televizoare şi smartphone-uri. În plus, aparatele auditive moderne pot fi gestionate prin intermediul aplicaţiilor, precum cea a Amplifon, ele pot compensa dinamic pierderea auzului, se pot adapta automat la diferite medii datorită programelor de ascultare specifice şi filtrelor capabile să reducă zgomotul de fond, amplificând vocea interlocutorului.

De asemenea, sunt echipate cu senzori de mişcare pentru a focaliza sursa de sunet, îmbunătăţind calitatea ascultării. Aceste caracteristici fac evidentă diferenţa dintre aparatele auditive moderne şi amplificatoarele simple, capabile doar să mărească volumul sunetului, fără a face distincţia între zgomote şi voci. Pe lângă toată această tehnologie, cele mai recente dispozitive reîncărcabile au o autonomie de 30 de ore şi sunt disponibile.

OMS a ales ziua de 3 martie pentru a sărbători Ziua Mondială a Auzului, cu scopul de a promova obiceiul de a verifica starea auzului, în special pentru adulţii de peste 50 de ani, cei care lucrează în locuri zgomotoase, persoanele care ascultă muzică tare pentru perioade lungi de timp şi pentru cei care au avut deja probleme cu urechile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
auz,
tratament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici