Premieră mondială medicală. O inimă de porc a fost transplantată la un om

  • În premieră medicală, medicii au reuşit un transplant de inimă de porc unui pacient, într-un ultim efort de a-i salva viaţa.
  • Spitalul din Maryland declară că pacientul se simte bine la trei zile după operaţia experimentală.
18553 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială medicală. O inimă de porc a fost transplantată la un om

Premieră mondială medicală. O inimă de porc a fost transplantată la un om

Deşi este prea devreme pentru a şti dacă operaţia va funcţiona, marchează un pas în încercarea de zeci de ani de a folosi într-o zi organe de animale pentru transplanturi care să salveze vieţi.

Medicii de la Centrul Medical al Universităţii din Maryland spun că transplantul a demonstrat că o inimă de porc modificată genetic poate funcţiona în corpul uman fără să fie respinsă pe moment.

Pacientul, David Bennett, în vârstă de 57 de ani, ştia că nu există nicio garanţie că experimentul va funcţiona, dar era pe moarte, nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană şi nu avea altă opţiune, a declarat fiul său pentru The Associated Press.

„Aveam de ales între deces şi transplant. Eu vreau să trăiesc”, a declarat Bennett cu o zi înainte de operaţie.

Luni, Bennett respira singur, însă deocamdată conectat la un aparat care îi ajută noua inimă.

Următoarele câteva săptămâni vor fi critice, deoarece Bennett se va recupera după operaţie, iar medicii vor monitoriza cu atenţie cum se descurcă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
inimă,
porc,
om

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici