Rafila, comparaţie între Marie Curie din Bucureşti şi cel mai avansat spital de pediatrie din SUA

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, compară secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” cu cel mai avansat spital de pediatrie din SUA: „Erau lucruri perfect comparabile. Modelul din România este foarte apropiat”.

303 afișări
Imaginea articolului Rafila, comparaţie între Marie Curie din Bucureşti şi cel mai avansat spital de pediatrie din SUA

Rafila, comparaţie între Marie Curie din Bucureşti şi cel mai avansat spital de pediatrie din SUA

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a referit, în cadrul unui eveniment organizat marţi de Asociaţia Blondie, care marchează 200 de zboruri medicale făcute de asociaţie pentru transportul către clinici din străinătate a copiilor cu afecţiuni medicale grave, la creşterea cazurilor copiilor bolnavi din România care pot fi operaţi în România.

„S-a construit o şcoală de chirurgie cardiovasculară, în afară de clinica binecunoscută de la Târgu-Mureş, acum avem capabilităţi în Bucureşti, la Marie Curie, avem la Timişoara, există şi la Cluj şi la Iaşi câte ceva şi cel mai important, cel puţin aici la Bucureşti, este această echipă formidabilă condusă de doctorul Cîrstoveanu (şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Marie Curie - n.r.). Fac minuni. Am fost acolo în spital şi vreau să vă spun că am făcut o comparaţie”, a spus Rafila.

Ministrul a precizat că a fost săptămâna trecută la Washington şi a vizitat inclusiv Spitalul Naţional de Pediatrie de la Washington, secţia de chirurgie cardiovasculară.

„Am văzut că modelul din România este foarte apropiat. Nu am apucat să le spun colegilor mei ce am văzut şi de oferta de parteneriat pentru pregătirea personalului medical, însă la Marie Curie, chiar dacă la o scară ceva mai mică din punct de vedere al spaţiilor disponibile, erau lucruri perfect comparabile cu cele de la cel mai avansat spital de pediatrie din Statele Unite şi chiar am fost mândru de reuşita colegilor noştri de la Marie Curie. Dacă reuşim să dezvoltăm trei - patru astfel de centre în ţară cred că o să putem să îmbunătăţim foarte mult îngrijirea”, a adăugat Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici