Şerpii ar putea fi cauza focarului de infecţie din Wuhan. Ce au descoperit specialiştii despre noul coronavirus

Două specii de şerpi din China ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului recent descoperit, care a declanşat boala respiratorie mortală, răspândită deja în mai multe state, potrivit CNN.

10369 afișări
Imaginea articolului Şerpii ar putea fi cauza focarului de infecţie din Wuhan. Ce au descoperit specialiştii despre noul coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Folosind probe de virus izolate de la pacienţi, oamenii de ştiinţă din China au determinat codul genetic al virusului şi au folosit microscopul pentru a-l fotografia, a relatat CNN. Patogenul responsabil de boala care a făcut deja victime însemnate este un nou tip de coronavirus. Acesta face parte din aceeaşi familie de virusuri ca binecunoscutul sindrom respirator acut sever (SARS-CoV) şi ca sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), care au ucis sute de oameni în ultimii 17 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a numit noul coronavirus 2019-nCoV.
 
Cercetătorii au utilizat o analiză a codurilor proteice ale noului coronavirus, pe care au comparat-o cu diferite gazde animale, precum păsări, şerpi, marmote, arici, lilieci şi oameni. În mod surprinzător, au descoperit că acestea se aseamănă foarte mult cu codurile identificate la şerpi. Bungarus multicinctus, cunoscut şi sub numele de krait din Taiwan sau krait chinezesc, este un şarpe extrem de veninos, care trăieşte în centrul şi sudul Chinei şi în Asia de Sud-Est. Alături de cobra chinezească, aceste două specii ar putea fi cauza iniţială a bolii care a cuprins China şi a depăşit deja graniţele ţării.
 
Boala a fost semnalată pentru prima dată la sfârşitul lunii decembrie 2019 în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, şi s-a răspândit rapid. De atunci, călătorii bolnavi din Wuhan au infectat oameni în China şi în alte ţări, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici