Situaţie amuzantă întâlnită de un medic. „O femeie de 80 de ani a spus că nu face vaccin de teamă că rămâne sterilă”

O femeie în vârstă de aproape 80 de ani, pozitivă la SARS-CoV-2, a venit la spital şi, când medicul de gardă a întrebat-o de ce nu s-a vaccinat ea a spus că a auzit la televizor că o să rămână sterilă. Cazul a fost relatat de medicul şef UPU Fiorella Mitroiu, de la Spitalul sf. Pantelimon.

5415 afișări
Imaginea articolului Situaţie amuzantă întâlnită de un medic. „O femeie de 80 de ani a spus că nu face vaccin de teamă că rămâne sterilă”

Medicul şef UPU al Spitalului „Sf. Pantelimon” din Capitală a relatat, în emisiunea ŞTIU, de la Aleph News, un caz extrem, care poate fi o explicaţie a nivelului de înţelegere a unei părţi a societăţii în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19, dar şi a fake-news-ului.

„Noi sperăm să mai dureze cel mult o lună (situaţia în care se găseşte în prezent România - n.r.), dar la cum evoluează lucrurile în ultimele zile nu cred că se vor termina prea curând, pentru că toţi aceşti pacienţi care intră acum, zilele astea, în camerele de gardă, au nevoie de mult timp pentru a putea fi trecuţi peste. (...) Nu ştiu ce s-ar putea face (pentru a convinge populaţia să se vaccineze - n.r.). Poate să iei pe cineva şi să vadă live şi lumea tot nu crede. Nu poţi să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani şi să îmi spui că nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă. Vă daţi seama care este nivelul?”, a spus medicul.

Doctorul Fiorella Mitroiu este cea care a făcut poza în care o asistentă îmbrăcată în combinezon se odihneşte într-o cutie, pe holul spitalului. Ea a spus că fotografia este reală şi medicii sunt epuizaţi.

„Noi nu avem cabinete pentru medici şi asistenţi. Pentru asistenţi, în toată UPU există o singură încăpere destinată lor, care este un vestiar, un loc unde practic ei se schimbă şi este undeva în afară. (...) Deja pacienţii sunt peste tot în UPU, sunt pe holuri, sunt în toate camerele posibile, toate zonele de aşa-zise urgenţe minore, urgenţe chirurgicale au fost transformat eîn zone pentru pacienţi COVID pozitivi.

Pe holurile spitalului sunt pacienţi, sunt aduse paturi din spital şi sunt pacienţi cu necesar de oxigen, fiecare cu butelia lui sau pe scaune. Atunci când situaţia o permite, pacienţii stau efectiv pe scaun. Asta în condiţiile în care trebuie să ţineţi cont că spitalul nostru nu este un spital suport COVID. Totuşi, secţia de Medicală şi secţia de Cardiologie au fost desfiinţate şi practic tot etajul 4 este transformat într-o secţie pentru pacienţi pozitivi cu necesar de oxigen şi la etajul 5, jumătate din secţia de Ortopedie, a fost transformată în secţie de Terapie pentru pacienţii COVID pozitivi. Fotografia este făcută chiar de mine şi este o asistentă care nu dormea, pur şi simplu moţăia dimineaţa şi a găsit un loc unde să mai poată sta”, a spus dr. Fiorella Mitroiu.

Medicul a povestit că toţi colegii ei sunt epuizaţi şi nu se pot odihni nici măcar când ajung acasă.

„Când ajungem acasă, atunci ne mai permitem să ne odihnim, numai că din păcate, tot mai mulţi dintre colegii mei mi-au spus că atunci când ajung acasă ajung în pat şi efectiv nu mai pot adormi şi tot ceea ce se întâmplă în UPU efectiv îi bântuie pentru că numai trăind acolo, în mijlocul a ceea ce se întâmplă când vezi atâta chin, atâta suferinţă, când nu ştii ce să faci mai repede, abia atunci înţelegi”, a mai spus medicul şef al UPU din cadrul Spitalului „Sf. Pantelimon”.

Medicul face apel la populaţie să asculte ce spun adevăraţii medici şi nu „propaganda”: „Am permis ca peste tot să apară, şi pe reţele de socializare, şi la televizor, şi peste tot, gurile experte care au venit peste noapte, aşa-zişi imunologi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici