Spanacul toxic a trimis oamenii la urgenţe, provocându-le delir

Spanacul toxic a declanşat o alertă urgentă de sănătate în Australia, după ce persoanele care l-au consumat au suferit stări grave de rău şi halucinaţii, scrie BBC.

1371 afișări
Imaginea articolului Spanacul toxic a trimis oamenii la urgenţe, provocându-le delir

Spanacul toxic a trimis oamenii la urgenţe, provocându-le delir

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au consumat baby spanac Riviera Farms de la Costco.

Autorităţile sanitare spun că simptomele au inclus delir, ritm cardiac accelerat şi vedere înceţoşată.

Riviera Farms este de părere că spanacul a fost contaminat de o buruiană, dar nu au fost afectate alte produse.

Ministerul Sănătăţii din New South Wales a avertizat că orice pachet de spanac al mărcii cu data de expirare 16 decembrie nu este sigur de consumat şi trebuie aruncat.

De asemenea, a îndemnat orice persoană care a prezentat simptome neobişnuite după ce a consumat spanacul să meargă la spital.

„Nimeni nu a murit, aşa că suntem foarte mulţumiţi de acest lucru şi sperăm să rămână aşa, dar aceşti oameni sunt destul de bolnavi... până la halucinaţii accentuate, văd lucruri care nu există”, a declarat pentru Sydney Morning Herald doctorul Darren Roberts, de la Centrul de informare despre otrăvuri al statului.

Un purtător de cuvânt al Riviera Farms a declarat că au luat măsuri imediate, cerând magazinelor să retragă produsul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici