Studiu: cât ajută sexul ajută la slăbire. A fost măsurat numărul de calorii consumate în timpul unui act

Câte calorii se consumă cu activitatea sexuală şi ce tip de sport poate fi comparat în ceea ce priveşte ritmul cardiac: câteva cifre şi răspunsuri chiar şi pentru cei care vor să ştie cât de des sexul poate da naştere unui infarct.

12192 afișări
Imaginea articolului Studiu: cât ajută sexul ajută la slăbire. A fost măsurat numărul de calorii consumate în timpul unui act

Câte calorii sunt „cheltuite” în activitatea sexuală? Actul poate fi considerat ca un exerciţiu, dar este mai degrabă o alergare rapidă sau o plimbare, este dilema multora. Unele studii ştiinţifice au răspuns la aceste şi alte întrebări speciale. 

Analiza, realizată de Universitatea din Almería şi Murcia din Spania şi publicată în revista Archives of Sexual Behavior, arată câteva cifre interesante. Cert este că actul sexual accelerează bătăile inimii şi arde calorii.

Frecvenţa cardiacă, mai mică la femei

În studiile în care oamenii purtau un sistem de monitorizare, frecvenţa cardiacă a fost în medie între 90 şi 130 de bătăi pe minut. Frecvenţa cardiacă la femei tinde să fie mai mică decât la bărbaţi.

În ceea ce priveşte consumul total de energie, 130 de calorii au fost atinse în timpul unui singur act sexual, în timp ce într-un alt experiment, aproximativ 101 de calorii au fost însumate pentru bărbaţi şi 69 de calorii pentru femei. Consumul mediu de calorii în timpul actului sexual a variat foarte mult, în funcţie de durata şi locaţiile alese.

În ceea ce priveşte durata actului sexual, sexul a durat în medie 32-38 de minute în cuplurile tinere şi sănătoase, în timp ce a durat aproximativ 19 minute într-un studiu care a examinat cupluri cu probleme de sănătate care includ boli de inimă.

Precum o alergare uşoară

Aceste măsurători indică faptul că „activitatea sexuală poate provoca solicitări fizice de intensitate moderată sau chiar viguroasă”, a spus José M. Muyor, profesor la Centrul de Cercetare în Sănătate al Universităţii din Almería, care a condus cercetarea.

Pentru unitatea de timp luată în considerare, se poate spune că numerele sunt asemănătoare cu cele ale unui jogging uşor, cu excepţia vârfurilor ritmului cardiac care apar odată cu orgasmul.

Infarct şi sex, un eveniment simultan foarte rar

În 2022, JAMA Cardiology a publicat o cercetare care a scanat 6.847 de stopuri cardiace bruşte fatale la un centru de boli de inimă din Londra, între 1994 şi 2020: doar 17 au avut loc în timpul sau aproape imediat după actul sexual, dar dintre acestea 17,6 erau femei şi majoritatea erau relativ tineri, deoarece vârsta medie a fost de 38 de ani.

Un alt studiu din 2018, efectuat la Paris asupra persoanelor care au supravieţuit stopurilor cardiace bruşte între 2011 şi 2016 a constatat că aproximativ 0,6 la sută, 17 în total (toţi bărbaţii şi majoritatea în vârstă de 50 de ani) au suferit un stop cardiac în timpul sau imediat după sex.

Prin comparaţie, 229 dintre celelalte cazuri au avut loc în timpul sportului sau al altor exerciţii fizice şi 2.782 în alte situaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici