Salata de roşii românească este felul de mâncare european de vară cu cele mai puţine calorii. Studiu din 20 de ţări

  • GolfSupport.com a folosit o bază de date internă de 12.000 de feluri de mâncare din Taste Atlas.
  • Selecţia a privit salatele din primele 20 de ţări europene cu cel mai mare PIB (2020).
27036 afișări
Imaginea articolului Salata de roşii românească este felul de mâncare european de vară cu cele mai puţine calorii. Studiu din 20 de ţări

Salata de roşii românească este felul de mâncare european de vară cu cele mai puţine calorii - studiu

GolfSupport.com a folosit o bază de date internă de 12.000 de feluri de mâncare din Taste Atlas pentru a afla primele 50 din cele mai populare feluri de mâncare din Europa. Selecţia a privit salatele din primele 20 de ţări europene cu cel mai mare PIB (2020). Valoarea nutriţională din fiecare fel de mâncare a fost, de asemenea, colectată prin RecipeDB.

După salata de roşii urmează salata greecească Horta (53,8 calorii), cu doar 2 g de grăsimi, 3,5 g de proteine şi 8,5 g de carbohidraţi. Pe locul trei se află salata de orez spaniolă, Ensalada Sevillana; cu 57 de calorii pe porţie, cu 2g grăsimi, 3g proteine şi 8g carbohidraţi, urmată de Surówka Z Buraków (salată de sfeclă) din Polonia şi de Poland Okurkový salát (salată de castraveţi) din Cehia.

Huzarensalade, o salată olandeză de cartofi, este salata cu cele mai multe calorii, avînd şi cel mai mare conţinut de grăsime (52,2 g). Nu prea în urmă este Salata Panzanella, formată în principal din pâine, cu 491,2 calorii (7,4 g de grăsimi şi 5,3 g de carbohidraţi). De asemenea, conţine 94,5 g de proteine. Pe locul trei, Insalata di riso contine 484 de calorii pe porţie, acest fel de orez are 31,6 g de grăsimi, 30,4 g de proteine şi 21,9 g de carbohidraţi.

Salatele greceşti au doar 123,5 calorii pe porţie, rezultand in cel mai scăzut conţinut caloric din toate felurile de mâncare din acest studiu. Mâncarea grecească are un conţinut mediu scăzut de grăsimi (7,2 g), proteine (3,5 g) şi de carbohidraţi (13,5 g).

Norvegia este pe locul al doilea, la doar 8,7 calorii distanţă faţă de primul loc, cu o medie de 132,2 calorii pe fel de mâncare, iar pe locul al treilea este Polonia, cu o medie de 136,1 calorii şi se situează la nivelul mediu inferior pentru toate celelalte conţinuturi nutriţionale; grăsimi (7,7 g), proteine (4,3 g), carbohidraţi (14,1 g).

Cu un singur fel de mâncare în top 50 (Huzarensalade), Olanda are cel mai mare conţinut mediu de calorii - 547. Salatele olandeze au, de asemenea, cel mai ridicat conţinut mediu de grăsimi, cu 52,2 g.

Italia este pe locul doi, cu mâncărurile sale care conţin în medie 408 de calorii. De asemenea, ocupă primul loc pentru cel mai mare conţinut mediu de proteine, la 45,1 g pe fel de mâncare!

Cu o medie de 385 de calorii pe fel de mâncare, Portugalia ocupă locul al treilea loc pentru cel mai mare conţinut de calorii. De asemenea, se clasează cel mai ridicat pentru conţinutul mediu de carbohidraţi, 64,3g. Cu toate acestea, felurile de mâncare portugheze sunt unele dintre cele mai scăzute medii pentru conţinutul de grăsime, la doar 6,1 g.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici