Ţara care dezvoltă primul său vaccin împotriva cancerului de col uterin

Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a dezvoltat primul vaccin împotriva cancerului de col uterin din ţară, care va ajunge pe piaţă în curând, au anunţat joi compania şi guvernul.

953 afișări
Imaginea articolului Ţara care dezvoltă primul său vaccin împotriva cancerului de col uterin

Ţara care dezvoltă primul său vaccin împotriva cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor la nivel mondial, cu un număr estimat de 604.000 de cazuri noi şi 342.000 de decese în 2020, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aproximativ 90% din cazurile noi şi din decesele la nivel mondial au avut loc în ţările cu venituri mici şi medii în acel an.
 
Două tipuri de papilomavirus uman (HPV), 16 şi 18, sunt responsabile pentru cel puţin 70% dintre cancerele de col uterin, iar Departamentul de Biotehnologie din India a declarat că vaccinul indian va acţiona asupra tipurilor de HPV 16 şi 18, precum şi 6 şi 11, potrivit Reuters.
 
„Vaccinul dezvoltat la nivel naţional va face ca ţara noastră să fie autosuficientă în reducerea mortalităţii feminine cauzate de cancerul de col uterin", a declarat directorul executiv al SII, Adar Poonawalla, într-un comunicat.
 
El a declarat reporterilor că vaccinul va fi pus în vânzare în câteva luni, mai întâi pentru piaţa indiană şi apoi pentru cea mondială. Preţul acestuia ar putea fi cuprins între 2.51 şi 5.03 dolari, iar compania va urmări să producă aproximativ 200 de milioane de doze în doi ani, a declarat Poonawalla, citat de partenerul Reuters, potrivit ANI.
 
Vaccinul va fi administrat prin injectare în două doze în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani şi în trei doze pentru cei cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici