Transplant hepatic la un pacient de 14 ani, realizat cu succes la Spitalul Grigore Alexandrescu

Al doilea transplant hepatic pediatric din acest a fost realizat cu succes de medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Un pacinet de 14 ani a primit ficat prelevat de la un membru al familiei.

414 afișări
Imaginea articolului Transplant hepatic la un pacient de 14 ani, realizat cu succes la Spitalul Grigore Alexandrescu

Transplant hepatic la un pacient de 14 ani, realizat cu succes la Spitalul Grigore Alexandrescu

Transplantul hepatic a avut loc în 30 martie, ficatul fiind prelevat de la donator viu, un membru al familiei.

Intervenţia a fost realizată de o echipă mixtă de chirurgi şi anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni şi din clinica de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

În prezent, pacientul în varstă de 14 ani se află în secţia de Terapie intensivă, este stabil, detubat, cu analize în limite normale.

Primul transplant hepatic la un copil, în cadrul programului de transplant început de scurt timp la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, a fost realizat în februarie. Beneficiarul a fost un pacient de 11 ani, cunoscut cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici