UE vrea ca vaccinul anti-COVID de la Pfizer să fie adaptat la varianta Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar

  • Uniunea Europeană vrea Pfizer să modifice vaccinul special pentru varianta Omicron a virusului Sars-CoV-2.
  • Mai mult de 180 de milioane de doze de vaccin Pfizer vor fi cumpărate de Uniunea Europeană.
1496 afișări
Imaginea articolului UE vrea ca vaccinul anti-COVID de la Pfizer să fie adaptat la varianta Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar

UE vrea ca vaccinul anti-COVID de la Pfizer să fie adaptat la varianta Omicron. Pfizer: Nu ştim dacă este necesar

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană şi-a exercitat opţiunea de a achiziţiona peste 180 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer, special modificat pentru a combate varianta Omicron, potrivit Reuters.
 
BioNTech a început la sfârşitul lunii noiembrie să lucreze la o variantă specifică pentru noua tulpină a virusului Sars-CoV-2. BioNTech speră ca în martie 2022 să poată livra primele comenzi din această nou variantă a vaccinului. 
 
Cel mai nou contract dintre Uniunea Europeană şi BioNTech este încheiat pentru 1.8 miliarde de doze, livrate până în 2023, jumătate dintre acestea fiind deja comandate, iar cealaltă jumătate fiind opţionale.
 
Pfizer a precizat că discuţiile cu UE pentru posibila lor furnizare de doze opţionale nu au vizat până acum versiuni adaptate ale vaccinului.
 
„În acest moment, discuţiile cu CE despre potenţialul de furnizare suplimentară în conformitate cu drepturile lor de opţiune în cadrul acordului nostru nu sunt specifice unui vaccin adaptat", a declarat vineri Pfizer într-un comunicat. „Deşi credem că putem livra un vaccin adaptat în martie 2022, nu ştim încă dacă acest lucru va fi necesar, iar disponibilitatea va necesita autorizarea din partea autorităţilor de reglementare", a precizat Pfizer.
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat până în prezent că nu există dovezi concludente că este necesar un vaccin adaptat împotriva Omicron.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici