Un medic avertizează asupra unui simptom grav de cancer, adesea ignorat în timpul verii

  • Transpiraţiile nocturne, adesea neglijate, pot indica probleme de sănătate grave, inclusiv cancer.
  • Diferite de transpiraţia normală, transpiraţiile nocturne severe afectează pijamalele şi lenjeria de pat.
  • Alte semne includ oboseală persistentă, vânătăi neexplicate şi umflarea ganglionilor limfatici.
Urmărește
2541 afișări
Imaginea articolului Un medic avertizează asupra unui simptom grav de cancer, adesea ignorat în timpul verii

Sursa foto: Pexels

Dr. Suhail Hussain a exprimat îngrijorări cu privire la simptomul adesea trecut cu vederea al transpiraţiilor nocturne, care uneori poate indica afecţiuni grave, inclusiv cancer, potrivit Indy100. Deşi transpiraţiile nocturne sunt frecvente pe vremea caldă, nu ar trebui să fie ignorate dacă sunt severe şi persistente.

Simptome şi semne de urmărit:

- Transpiraţii nocturne severe: Diferite de transpiraţia tipică, acestea sunt „în cantitate mare,” şi afectează pijamalele şi lenjeria de pat.

- Oboseală: Oboseală inexplicabilă şi persistentă sau lipsă de energie în activităţile zilnice.

- Vânătăi inexplicabile: Apariţia vânătăilor pe corp fără niciun motiv cunoscut.

- Durere inexplicabilă: Durere care nu poate fi atribuită unui motiv specific.

- Ganglioni limfatici măriţi: Umflarea glandelor, cum ar fi cele de la nivelul gâtului, axilelor sau inghinal.

- Transpiraţie în timpul zilei: Transpiraţie semnificativă în timpul zilei, care nu este legată de temperatură.

Implicaţii pentru sănătate:

Transpiraţiile nocturne, mai ales atunci când sunt însoţite de simptomele enumerate mai sus, pot indica cancere legate de sânge, cum ar fi leucemia şi limfomul. Aceste cancere pot provoca mărirea glandelor şi creşterea apariţiei vânătăilor. De asemenea, tumorile rare carcinoide pot duce la transpiraţie excesivă prin afectarea funcţiilor hormonale.

Recomandări:

Dr. Hussain sfătuieşte persoanele care experimentează transpiraţii nocturne persistente sau severe, în special cu alte simptome îngrijorătoare, să solicite o evaluare medicală. Detectarea timpurie a eventualelor condiţii subiacente, inclusiv a cancerului, poate duce la rezultate mai bune şi la o gestionare mai eficientă a simptomelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici