Vlad Voiculescu: Nici Guvernul, nici coaliţia nu au discutat despre reducerea venitului medicilor

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a negat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, informaţiile legate de o posibilă reducere a salariilor medicilor, personalului ATI sau a celor care duc greul pandemiei.

389 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu: Nici Guvernul, nici coaliţia nu au discutat despre reducerea venitului medicilor

Vlad Voiculescu: Nici Guvernul, nici coaliţia nu au discutat despre reducerea venitului medicilor

„Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare şi la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăştiate de diverse persoane iresponsabile că guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuţie în guvern sau în coaliţie despre aşa ceva, iar poziţia Ministerului Sănătăţii vă asigur că este clară: nici gând”, a scris ministrul.

Preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Dorel Săndesc, a anunţat că medicii vor demisiona în bloc dacă li se va tăia salariul şi se vor organiza în societate care va acorda servicii de specialitate spitalelor, pe bază de contract. „E incalificabil ce face clasa politică”, spune el. Săndesc a afirmat că există discuţii despre taierea salariile din domeniul medical şi ameninţă că medicii ATI vor demisiona în bloc.

„În cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiştii din domeniul terapiei intensive vor demisiona în bloc şi se vor constitui în grup sau societate liberală, care va oferi servicii spitalelor, considerând incalificabil ca în plină criză sanitară clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical. Dacă această tendinţă se confirmă, reacţia comunităţii ATI va fi una pregătită de mult: demisia în bloc şi organizarea noastră ca şi grup/societate liberală care să ofere servicii de specialitate spitalelor”, spune specialistul ATI, pe grupul „Medici la datorie”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici