10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate la exerciţiul Saber Guardian 23

Aproximativ 10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate şi partenere - Albania, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia şi SUA vor participa, în perioada 29 mai - 9 iunie, la exerciţiul Saber Guardian 23.

551 afișări
Imaginea articolului 10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate la exerciţiul Saber Guardian 23

10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate la exerciţiul Saber Guardian 23

Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în poligoane şi facilităţi militare, precum şi în localităţi de pe teritoriul naţional, după cum urmează: în judeţul Constanţa - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” şi poligonul din cadrul Şcolii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia; în judeţul Ialomiţa – raioane din localităţile Borduşani şi Slobozia; în judeţul Braşov - Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu; în judeţul Galaţi – Poligonul Smârdan; în judeţul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura; în judeţul Tulcea - raioane din localitatea Frecăţei, precum şi în diferite locaţii din Municipiul Bucureşti.

Începând de joi, 11 mai, vor începe dislocările de tehnică şi personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere, însoţite de echipaje de poliţie militară, către poligoanele de instrucţie.

Saber Guardian, care este un exerciţiu multinational de nivel întrunit, va fi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” din cadrul Statului Major al Apărării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici