10 morţi în incendiul care a ars în totalitate secţia ATI Neamţ: cine sunt persoanele care nu au supravieţuit

Zece pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, şi-au pierdut viaţa.

13978 afișări
Imaginea articolului 10 morţi în incendiul care a ars în totalitate secţia ATI Neamţ: cine sunt persoanele care nu au supravieţuit

10 pacienţi de la ATI Neamţ, ucişi în incendiu: cine sunt persoanele care nu au supravieţuit

Toţi pacienţii internaţi la ATI Neamţ erau bolnavi de COVID-19, în stare gravă, şi erau ventilaţi mecanic. 

Potrivit Spitalului Judeţean Neamţ, victimele sunt şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani. 

Fostul antrenor de lupte Mircea Covătariu, precum şi socrul şefului PMP Roman se află printre victime

Printre victimele care şi-au pierdut viaţa este fostul mare antrenor de lupte al Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ, Mircea Covătariu (74 de ani). Asociaţia Revoluţionarilor din Dec.1989 / Frăţia Balconul Operei Timişoara au anunţat pe Facebook că unul dintre decedaţi este Mircea Covătariu

Şeful PMP Roman a anunţat că socrul său a murit în incendiu. Mesajul de condoleanţe a fost postat pe pagina sa de Facebook.

Lista completă a celor decedaţi în incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a fost publicată de Mesagerul de Neamţ.

Pacienţii decedaţi în incendiul din Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamţ nu vor fi trecuţi ca morţi de COVID-19, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

 

Ce se cunoaşte până la acest moment

Spitalul Judeţean Neamţ a transmis, duminică dimineaţa, ultimele informaţii legate de incendiul izbucnit sâmbătă seară în secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ: 

  • 10 pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI au murit: şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani
  • ceilalţi 6 pacienţi - care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu - au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani.
  • Medicul Cătălin Denciu - care a intervenit pentru a salva pacienţii internaţi în secţia afectată de incendiu şi care a suferit răni - urmează să fie transferat în această dimineaţă în Belgia, după ce aseară a primit îngrijiri la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Cum va fi asigurată asistenţa de urgenţă la Neamţ, în condiţiile distrugerii secţiei ATI

  • În cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI.
  • În cursul nopţii, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ.

Primele imagini de la locul incendiului. Şirul evenimentelor tragicului accident petrecut la secţia ATI din Piatra Neamţ

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici