10 pe un LOC. Care este cea mai căutată specializare de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

  • Cea mai mare concurenţă la o facultate din Iaşi este la facultatea de sport, la specializarea Kinetoterapie
  • Pentru fiecare dintre cele 30 de locuri la buget s-au înscris 10,7 absolvenţi de liceu
  • Numărul celor care caută această specializare creşte de la an la an, iar un job în domeniu e uşor de găsit, fapt ce a convins-o şi pe Andreea să se înscrie
22334 afișări
Imaginea articolului 10 pe un LOC. Care este cea mai căutată specializare de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

10 pe un LOC. Care este cea mai căutată specializare de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

10 pe un loc. Asta e cea mai mare concurenţă pe un loc la o specializare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Nu este la informatică, aşa cum poate te-ai aştepta în capitala Moldovei, ci la kinetoterapie. În ultimii ani din ce în ce mai mulţi tineri caută această specializare, atraşi de faptul că locuri de muncă se găsesc şi pot să şi ajute pe cineva. 
 
Andreea îşi încearcă norocul la a doua facultate, după ce, spunea ea, prima nu a ajutat-o prea mult. A terminat geografie-turism iar acum vrea să facă kinetoterapie. Este unul dintre cei care speră să prindă un loc la cea mai căutată specializare din Iaşi, unde au fost scoase la concurs 30 de locuri la buget şi 37 la taxă. 
 
ANDREEA, candidată: Am multi prieteni care lucrează în domeniu şi ştiu că merge foarte bine, în ultimii 5 ani chiar a luat amploare şi am zis să încerc şi eu. 
 
ANA MARIA, candidată: Ce te-a făcut să te gândeşţi la facultatea asta? Am un frate care e la educaţie fizică şi sport şi a zis că e foarte ok. Mi-aş dori să lucrez într-un spital să ajut diverse persoane.
 
BEATRICE ABALAŞEI, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, UAIC Iaşi:  Un absolvent de Kinetoterapie va primi calificarea de Kinetoterapeut şi va putea să se încadreze pe piaţa muncii, este adoptat foarte uşor de piaţa muncii, îndeplinind mai multe sarcini, datorită competenţelor pe care le primesc de-a lungul celor trei ani de facultate. Pe de o parte pot deveni antreprenori, pot să îşi deschidă cabinete de terapie prin mişcare, apoi sunt incorporaţi foarte uşor de spitale şi nu în ultimul rând pot fi Kinetoterapeuti ai echipelor sportive.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici