100 de puncte termice din Capitală rămân fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, miercuri, oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă din Magistrala 2 Sud, către punctele termice din Sectorul 2 şi către 13 puncte termice din Sectorul 3.

654 afișări
Imaginea articolului 100 de puncte termice din Capitală rămân fără apă caldă

100 de puncte termice din Capitală rămân fără apă caldă

Măsura este necesară pentru începerea lucrărilor în şantierele Obiectivelor 1 şi 4 din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

Astfel, în perioada 13-18 septembrie 2023, se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către aproximativ 100 de puncte termice din Sectorul 2. După oprirea şi calibrarea debitelor pe celelalte magistrale, alimentarea unor puncte termice din sector se va face din CTE Grozăveşti, acest lucru scurtând perioada anunţată mai sus.

Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1975.

Prin aceste şantiere se realizează lucrări de modernizare a conductelor ce asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, pe tronsonul cuprins între CTE Sud şi Bulevardul Energeticienilor, Şoselele Mihai Bravu, Ştefan cel Mare şi Şoseaua Fundeni. De asemenea, pentru continuarea lucrărilor în zona Bulevardului Chişinău, într-un alt şantier - Obiectivul 1 din "Programul de Reabilitare a sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti "(32 de kilometri) finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, punctele termice din zona Iancului (între Mihai Bravu şi Bulevardul Chişinău) vor rămâne oprite până în data de 20 septembrie 2023.

Pe toată perioada de execuţie, până la finalizarea lucrărilor, alimentarea în această zonă a Sectorului 2 se va face alternativ din CTE SUD - Magistralele I şi 3 şi CTE Grozăveşti – Magistrala Griviţa.

Termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici