12 civili au fost ucişi în bombardamentul rusesc asupra unui oraş din Luhansk

Oficiali militari ucraineni spun că 12 persoane au fost ucise în regiunea Luhansk, în estul ţării, şi 60 de proprietăţi au fost distruse de bombardamentele ruseşti de joi.

113 afișări
Imaginea articolului 12 civili au fost ucişi în bombardamentul rusesc asupra unui oraş din Luhansk

Însă, notează ei, forţele ruseşti nu par să fi făcut progrese pe principalele linii de front din Luhansk şi Doneţk în ultima zi.

Cele 12 persoane au fost ucise în oraşul Severodonetsk, potrivit şefului administraţiei militare din Luhansk, Serhii Hayday, conform CNN.

Hayday a declarat că multe case au fost distruse în întreaga zonă.

În ciuda bombardamentelor intense, ucrainenii spun că liniile lor defensive rezistă. „Asaltul asupra Severodonetsk nu a avut succes. Ruşii au suferit pierderi de oameni şi s-au retras", a declarat Hayday.

Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare a oraşului Severodonetsk, a declarat că în oraş mai sunt până la 15.000 de civili, care locuiesc în adăposturi antiaeriene şi subsoluri.

„Oraşul a rămas fără electricitate, internet şi comunicaţii de aproape o săptămână", a spus el: „Aproximativ 70% din fondul locativ al oraşului a fost distrus".

La sud de Severodoneţk, forţele ruseşti au încercat să pătrundă în jurul oraşului Toshkivka, potrivit Statului Major ucrainean.

În eforturile lor de a finaliza cucerirea Luhanskului, ruşii au încercat, de asemenea, să meargă spre orăşelul Vyskryva. În cazul în care vor reuşi, ei ar fi, de asemenea, mai aproape de un alt obiectiv: oraşul Bakhmut din Doneţk, care a devenit un centru pentru armata ucraineană în timp ce încearcă să îşi realimenteze poziţiile defensive.

Pe frontul din Doneţk, au continuat bombardamentele asupra aşezărilor de la nord de Sloviansk.

Mai la nord, în regiunea Harkov, unde forţele ucrainene au lansat o contraofensivă în ultimele săptămâni, continuă bombardamentele ruseşti asupra zonelor recucerite de forţele ucrainene, potrivit armatei ucrainene. Oraşul în sine a văzut mult mai puţine focuri de armă primite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici