12 proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite la Aeroportul Oradea

12 proiectile funcţionale, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost descoperite pe un şantier din incinta Aeroportului Oradea.

85 afișări
Imaginea articolului 12 proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite la Aeroportul Oradea

Sursă foto: ISU Bihor

ISU Bihor a fost sesizată, marţi după-amiaza, prin apel la 112 cu privire descoperirea unor muniţii în incinta Aeroportului Oradea.

La faţa locului au intervenit pompierii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului 2 Oradea.

Echipajul pirotehnic a identificat şase proiectile explozive, de calibru 47 de milimetri, găsite de muncitorii care efectuau săpături în cadrul unor lucrări la reţeaua de canalizare din incinta aeroportului, iar, după asanarea zonei, specialiştii pirotehnicieni au mai descoperit alte şase muniţii similare.

Cele 12 proiectile, aflate în stare de funcţionare, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către pompieri, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici