12 turişti accidentaţi pe părtiile de schi în acest sfârşit de săptămână

Doisprezece turişti care, la sfârşitul acestei săptămâni, au suferit diverse accidente pe pârtiile de schi din staţiunile Predeal şi Poiana Braşov, au primit primul ajutor din partea jandarmilor montani braşoveni.

18 afișări
Imaginea articolului 12 turişti accidentaţi pe părtiile de schi în acest sfârşit de săptămână

12 turişti accidentaţi pe partiile de schi în acest sfârşit de săptămână (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

"Din nefericire, lipsa experienţei, echipamentul necorespunzător, dar şi alegerea unei pârtii cu un grad de dificultate ridicat, sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor, în urma cărora rezultă fracturi, entorse, luxaţii, dar şi alte leziuni ce pot avea urmări grave", avertizează Jandarmeria Română.

Astfel, pe pârtia de schi Drumul Roşu, din staţiunea Poiana Braşov, jandarmii montani i-au acordat primul ajutor lui Cătălin T. (19 ani), din municipiul Vâlcea, care a suferit o contuzie la coloana vertebrală. Acesta a fost transportat de jandarmii montani la baza pârtiei, de unde a fost preluat de un echipaj al ambulanţei Braşov.

Pentru a evita pe cât posibil incidentele nedorite, jandarmii montani sfătuiesc persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire.

Pentru a solicita sprijinul Jandarmeriei Montane, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici