13 persoane sinistrate, în urma unui incendiu în zona Rucăr

Patru case din comuna argeşeană Rucăr au ars, sâmbătă seară, într-un puternic incendiu care a izbucnit la una dintre ele, iar ulterior, din cauza vântului, flăcările s-au extins cu repeziciune la alte trei, 13 persoane fiind sinistrate.

102 afișări
Imaginea articolului 13 persoane sinistrate, în urma unui incendiu în zona Rucăr

13 persoane sinistrate, în urma unui incendiu în zona Rucăr (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Pompierii militari argeşeni s-au deplasat la faţa locului cu patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rucăr.

Potrivit colonelului Ion Popa, circulaţia pe DN73 Câmpulung Muscel-Râşnov-Braşov, în zona Rucăr, a fost blocată timp de o oră şi jumătate pentru a permite autospecialelor să intervină pentru stingerea focului.

"Nu există victime în urma incendiului, iar cei 13 locatari ai clădirilor distruse de flăcări vor fi cazaţi temporar în mai multe încăperi puse la dispoziţie de către Primăria Rucăr. A fost o intervenţie destul de greoaie din cauza vântului, focul extinzându-se cu repeziciune la celelalte case. Este vorba de patru corpuri de clădire cu trei proprietari, în cele patru case stau 13 oameni", a declarat colonelul Ion Popa, şeful ISU Argeş.

Potrivit sursei citate, la ora actuală, incendiile au fost localizate şi stinse, iar circulaţia a fost deblocată.

"Cauza incendiului nu se cunoaşte deocamdată şi urmează să o stabilim în urma cercetărilor pe care le vom efectua la faţa locului", a mai declarat colonelul Ion Popa.

Incendiul de la Rucăr a fost stins, iar pompierii militari argeşeni vor mai rămâne cel puţin o oră la faţa locului pentru a preveni reizbucnirea focului.

Cele 13 persoane sinistrate au declarat autorităţilor că nu vor locui în încăperile puse la dispoziţie de Primărie deoarece au ales să rămână peste noapte la rude şi prieteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici