14.000 de beneficiari de ajutoare sociale ar putea fi instruiţi şi calificaţi profesional

  • Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei au încheiat un parteneriat pentru programul A doua Şansă.
  • Este vorba despre atragerea pe piaţa muncii a persoanelor fără studii care au venituri din ajutoarele sociale.
97 afișări
Imaginea articolului 14.000 de beneficiari de ajutoare sociale ar putea fi instruiţi şi calificaţi profesional

14.000 de beneficiari de ajutoare sociale ar putea fi instruiţi şi calificaţi profesional

Decizia a fost luată joi în urma unei întâlniri a miniştrilor Raluca Turcan şi Sorin Cîmpeanu. Cei doi au discutat despre soluţiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piaţa muncii.

Ministerul Muncii a identificat 14.000 de persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial. Este vorba despre persoane care nu au un loc de muncă şi al căror venit este doar cel din ajutorul social.

Pentru a creşte şansele de angajare pe piaţa muncii a acestor persoane, este nevoie de îmbunătăţirea nivelului de educaţie, pe de o parte, dar şi de existenţa cadrului de formare pentru a obţine o calificare profesională, au stabilit autorităţile.

În acest sens, prin programul “A doua Şansă”, Ministerul Educaţiei va asigura locuri pentru persoanele care sunt apte de muncă, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri şi condiţii pentru ca aceste persoane să poată obţine o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piaţa muncii.

Ministerul Muncii, prin instituţiile specializate, va oferi consiliere şi sprijin pentru ca beneficiarii programului “A doua Şansă” să se poată angaja pe piaţa muncii cât mai repede posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici