160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România

160 de cazuri de violenţă domestică se înregistrează pe zi în România, spune Alina Gorghiu, ministra Justiţiei.

175 afișări
Imaginea articolului 160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România

160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România

Extinderea ordinului de protecţie, pentru orice victimă a violenţei de orice fel, a fost adoptată luni de Plenul Senatului.

Potrivit Alinei Gorghiu, la nivel naţional, până la 1 septembrie, au fost emise 8.629 de ordine de protecţie provizorii şi 7.814 de ordine de protecţie.

Cu toate acestea, sunt foarte multe femei, care, de frică sau din alte motive, nu au curaj, aleg să-şi ducă suferinţa acasă, singure, tăcute şi în durere, spune ministrul.

Prin proiect se extinde mecanismul ordinului de protecţie la:

- toate formele de violenţă fizică, dar şi psihică: hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărire

- nu e nevoie ca agresorul să fie membru de familie.

Măsuri faţă de agresor:

- evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună

- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime faţă de victime

- obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere

- interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic

- instanţa poate dispune şi obligarea agresorului să urmeze consiliere psihologică, psihoterapie şi poate recomanda internarea voluntară sau, după caz, poate solicita internarea nevoluntară

- în cazul în care agresorul este consumator de substanţe psihoactive, instanţa poate dispune, cu acordul acestuia, integrarea acestuia într-un program de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

De asemenea, agresorul va plăti cheltuielile de judecată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici