180 de oameni, printre care şi Laura Codruţa Kovesi, blocaţi pe aeroportul din Liege de 20 de ore. Pasager: Nu ştim ce o să facem. VIDEO

Aproximativ 180 de pasageri sunt blocaţi de 20 ore pe aeroportul din Liege, Belgia, printre aceştia aflându-se şi Laura Codruţa Kovesi. Pasagerii ar fi trebuit să ajungă, încă de joi, la Cluj-Napoca, însă zborul lor a fost anulat.

3875 afișări
Imaginea articolului 180 de oameni, printre care şi Laura Codruţa Kovesi, blocaţi pe aeroportul din Liege de 20 de ore. Pasager: Nu ştim ce o să facem. VIDEO

180 de oameni, printre care şi Laura Codruţa Kovesi, blocaţi pe aeroportul din Liege de 20 de ore. Pasager: Nu ştim ce o să facem. VIDEO

„Am ajuns ieri (joi, n.r.) pe la vreo 2 amiază la aeroportul din Charleroi. Am ajuns la poartă, unde am descoperit că zborul nostru are întârziere. A tot avut întârziere până cei de la aeroport au decis că nu mai pot decola avioane după ora 11 seara. Ne-au transferat pe toţi la Liege, unde am petrecut vreo trei ore în sala de aşteptare până să ne zică că zborul nostru este anulat şi că vom avea altul azi dimineaţă de la 11. La ora actuală încă nu ştim ce o să facem, dacă o să trebuiască să ne întoarcem la Charleroi sau dacă o să ne putem îmbarca aici”, a precizat, pentru MEDIAFAX, David Măhălean, un pasager blocat şi el pe aeroport.

Sursa VIDEO: David Măhălean

Pasagerii nici nu au fost anunţaţi cu privire la aterizare: pe bilet scrie Cluj-Napoca, însă este posibil să aterizeze în Sibiu. Este vorba despre aproximativ 180 de pasageri blocaţi în aeroport.

Sursa VIDEO: David Măhălean

Printre ei se află şi Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA, a precizat David.

„Cei de la Wizz ne-au trimis multe e-mailuri cu scuze şi cum putem să obţinem despăgubire, dar am fi preferat să ne anunţe mai din timp despre starea zborului nostru. Aici la Liege iniţial au încercat să ne scoată din aeroport, să ne ducă la hotel, dar oamenii au refuzat pentru că nu doreau să mai stea la cozi pentru a-şi lua bagajele înapoi şi apoi la altele pentru a le pune înapoi la cală mâine dimineaţă, plus controalele, a mai explicat tânărul.

Un alt pasager, Iuliu Fodor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că oamenii au primit din partea companiei aeriene doar o sticlă cu apă, o brioşă, o ciocolată şi o cafea. În plus, ei nu îşi pot cumpăra de mâncare pentru că Aeroportul din Liege este cargo, pentru marfă, nu are duty-free.

„Noi trebuia să plecăm de la Charleroi joi la ora 15,55 spre Cluj-Napoca şi ni s-a spus că zborul se amână 3 ore, apoi alte 3 ore şi alte 3 ore, din cauza ceţii de la Cluj, astfel că s-a făcut ora 22. Atunci ni s-a spus că avionul a aterizat pe Liege şi ne-au transferat cu două autobuze la Liege şi de atunci aici suntem. Am făcut check-in-ul şi ne-au spus că vom zbura la 23,55, după care ne-au spus că nu se mai zboară. Ni s-a oferit hotel, dar am refuzat pentru că e musai să ajungem la Cluj şi toate avioanele sunt pline. Suntem 180 de oameni care aşteptăm, am dormit pe bănci, care cum a putut. Am primit de la Wizz Air o sticlă cu apă, o brioşă, o ciocolată şi o cafea, nişte mizilicuri”, a spus acesta.

Potrivit acestuia, oamenilor li s-au dat asigurări că zborul spre Cluj va pleca la ora 11, dar trebuie să ajungă piloţii de la Charleroi, astfel că nu ştie cât va mai fi amânată cursa sau dacă va pleca spre Sibiu. La aeroportul din Liege a sosit şi un reprezentant diplomatic al României.

„Nu cred că se ţin de cuvânt. Vom cere despăgubiri de la Wizz Air, facem plângeri să primim banii”, a mai spus Iuliu Fodor.

Ulterior, pasagerilor li s-au adus apă şi pături.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici