19 şcoli şi grădiniţe din Vaslui, închise din cauza scăderii drastice a populaţiei şcolare

Un număr de 19 şcoli şi grădiniţe din judeţul Vaslui vor fi închise în acest an din cauza scăderii drastice a populaţiei şcolare, urmând ca sute de copii şi elevi din localităţile unde se recurge la astfel de măsuri să facă naveta în satele învecinate, în unele situaţii chiar pe jos.

243 afișări
Imaginea articolului 19 şcoli şi grădiniţe din Vaslui, închise din cauza scăderii drastice a populaţiei şcolare

19 şcoli şi grădiniţe din Vaslui, închise din cauza scăderii drastice a populaţiei şcolare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a aprobat închiderea a 19 unităţi de învăţământ din judeţ odată cu finalizarea actualului semestru şcolar, printre unităţile vizate fiind inclusiv o şcoală gimnazială din municipiul Huşi şi o grădiniţă din Bârlad.

Restul unităţilor care-şi vor înceta activitatea, respectiv 12 grădiniţe şi cinci şcoli, sunt din mediul rural, ceea ce presupune că sute de preşcolari şi elevi din localităţile unde se recurge la astfel de măsuri să facă naveta în satele învecinate, în multe situaţii chiar pe jos.

"Decizia închiderii acestor unităţi de învăţământ aparţine conducerilor şcolilor coordonatoare, care au venit cu propunerile către ISJ Vaslui în vederea aprobării în Consiliul de Administraţie. În consecinţă, directorii şcolilor coordonatoare sunt cei care trebuie să se îngrijească de asigurarea tuturor condiţiilor ca preşcolarii şi elevii din localităţile unde se închid unităţile de învăţământ să ajungă la grădiniţele şi şcolile din satele învecinate", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Pe lângă închiderea celor 19 unităţi de învăţământ, ISJ Vaslui a aprobat şi înfiinţarea, începând cu noul an şcolar, a cinci grădiniţe în mediul rural, precum şi câte o şcoală primară, una în localitatea Tunseşti şi una în Zona Industrială a municipiului Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici