2.849 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

2.849 de cetăţeni ucraineni au solicitat de la începerea răzbiului din Ucraina până duminică azil în România, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

235 afișări
Imaginea articolului 2.849 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

Potrivit MAI, solicitanţii de azil pot beneficia, pe întreaga perioadă a procedurii, de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei.

Gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 66.1%, transmite MAI.

Sâmbătă, 91.607 de persoane, dintre care 31.628 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 98.138 de persoane, dintre care 23.180 cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. Totodată, 22.253 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 24.300 pe sensul de ieşire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
refugiaţi,
azil,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici